Space Star Techniczne - [MSS DID] Wyłączanie silnika
kristoov - 31-03-2009, 21:15 Temat postu: [MSS DID] Wyłączanie silnika Witam.
Nie wiem czy dobrze opisze sprawę ale od jakiegoś czasu zauważyłem, że czasami przy gaszeniu auta (po ostudzeniu turbiny) silnik jakoś taki dziwnie się zatrzęsie (jakby miał wyskoczyć z ramy) a czasami gaśnie cicho i delikatnie. Spotkaliście się z czymś takim?
Pozdrawiam.
constell - 31-03-2009, 22:17
Mam u siebie to samo, czasem przy gaszeniu zaklekocze - metaliczny dzwięk innym razem jest zupełnie gładziutko, może ten typ tak ma lub jest to objaw usterki.
cns80 - 01-04-2009, 08:24
Jest to objaw poduszki silnika. Też tak mam. Uszkodzona jest tylna poduszka na dolnej belce podtrzymującej.
Japko - 01-04-2009, 09:42
Myślałem, że to normalne, bo zdarza mi się, ale dosyć rzadko. Ale zajmę się tym problemem jak za każdym razem będzie tak trząsł.
kristoov - 01-04-2009, 12:11
Dzieki za szybka odp. Szczerze to troszke mnie to zmartwiło;( Jaki mniej wiecej koszt naprawy i ile to czasu zajmuje? Mam nadzieję że silnik mi sie nie urwie od razu....
cns80 - 01-04-2009, 13:21
Ja na razie nie naprawiam, bo nie jest to częste. Poducha jest droga, ale może podejdzie zamiennik od Volvo/Renault za ok. 250 zł. Widziałem też gdzieś same wkłady poduszek więc można by na prasce wymienić, ale nie wiem jak z jakością.
Jeśli chodzi o czas to myślę że jeśli śruby nie postawią oporu to w godzinę da się zrobić.
|
|
|