To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kontrolka abs

Anonymous - 01-04-2009, 08:05
Temat postu: Kontrolka abs
zapaliła mi sie kontrolka abs, co moze byc powodem
Chooper - 01-04-2009, 10:05

wymrugaj sobie błąd, to będzie wiadomo. Bo tak, to nic nie można powiedzieć
mariusz_skc - 03-04-2009, 22:13

u mnie było tak że zapaliła się po zmianie klocków a było dobrze wszystko, po przejechaniu paru km zapaliła się i co się okazało lewy czujnik absu padł. Najlepiej wstaw go na komputer.
Anonymous - 22-06-2009, 14:16

Miałem podobny kłopot, na forum wyczytałem że takie objawy mogą być też spowodowane przepaloną żarówką świateł hamulca.
Nie brałem tego do głowy, ale zobaczyłem że faktycznie przepalone żarówki.
Szybka wymiana i wszystko wróciło do normy.

Anonymous - 22-06-2009, 18:24

Mozliwe ze czujnik padl podjec na servis niech podlacza do kompa,co do odpowiedzi przemas, niespotkalem sie jeszcze z tym aby tak bylo ale mozliwe ze tak jest,chociaz jak padla mi zarowka od stopu nic takiego miejsca nie mialo.
Anonymous - 22-06-2009, 22:01

ukrafal napisał/a:
Mozliwe ze czujnik padl podjec na servis niech podlacza do kompa,co do odpowiedzi przemas, niespotkalem sie jeszcze z tym aby tak bylo ale mozliwe ze tak jest,chociaz jak padla mi zarowka od stopu nic takiego miejsca nie mialo.

Jak pisałem wcześniej, też podszedłem do tej informacji mimochodem, ale żarówki musiałem wymienić bo padły obydwie.
Zrób sobie test i zobacz co będzie jak wykręcisz. Generalnie w moim przypadku pomogło. Żona jest świadkiem. Nie gwarantuję że w/w przypadku wszystko się naprawi.
Taką informację- o żarówkach - znalazłem na forum mitsumaniaków

Anonymous - 23-06-2009, 05:44

Calkiem mozliwe ze masz racje kolego nie mowie ze klamiesz u mnie padla jedna moze dlatego nic sie nie dzialo w wolnej chwili sprawdze czy to dziala.