[02-06]Lancer CS0 - szyberdach w CS0
.TM - 01-04-2009, 11:54 Temat postu: szyberdach w CS0 Czy zakładał ktoś szyberdach do Lancera CS0 Sedan?
Proszę o opinię na ten temat (plusy i minusy), jakie są koszty takiej operacji - interesuje mnie elektryczny szyberdach chowany w dachu (czy w ogóle da się taki założyć do CS0)?
Jeśli macie jakieś zaufane warsztaty w Warszawie, gdzie zakładają proszę o info.
sla - 01-04-2009, 23:56
Elektryczny szyberdach chowany w dachu posiada w swojej ofercie tylko Webasto. Cena horendalna a co istotne nie montują go niestety w Polsce podobno z przyczyn technicznych. Ale np.Hollandia 300 Deluxe prezentuje się zupełnie nieźle.
Misiek :) - 29-11-2011, 17:14
I ja sięprzyłącze do pytania..
czyli rozumiem, że nadal nikt nie zna szyberdachu elektrycznego chowanego w dach
cefaloid - 29-11-2011, 21:25
Ja się zastanawiam czy taki chowany w dach to w ogóle jest możliwy....
W Golfie miałem to coś (swoją drogą świetna sprawa eliminująca używanie klimy w 95%) ale:
- otwór wokół szyberdachu ma rant jak błotnik wokół koła
- wtedy jest zupełnie inna, niższa podsufitka
- z 4 rogów szyberdachu odchodziły węże do słupków, zaś sam szyberdach posiadał system 'rynien' które praktycznie eliminowały możliwosć jakichkolwiek wycieków do auta
- w słupkach były wypuszczone te węże w postaci "dziobków" - odpływów wody
- jak jeden wąż skurczył się ze starości i zeskoczył mi z mocowania na szyberdachu miałem po burzy istną powódź w aucie. Po doświadczeniu z szyberdachem w tamtym aucie nawet nie dopuszczam do siebie myśli że szyberdach chowany w auto mógłby takich rynien i węży nie mieć.
Wiem to ponieważ w VW te szyberdachy miały wadę fabryczną i ciągle się zacinały - musiałem więc pewnego smutnego dnia dokonać poważnych rozbiórek auta żeby go zdjąć, rozebrać i naprawić.
Aż się boję myśleć ile zachodu by to kosztowało w Lancerze i jakie przecieki spowodował by minimalny błąd montażu. Koszt samej nowej podsufitki na zamówienie móglby przerazić. Ale być może przesadzam i nie jest to takie skomplikowane.
sla - 05-12-2011, 11:01
Misiek napisał/a: | nikt nie zna szyberdachu elektrycznego chowanego w dach |
http://szyberdachy.webast...landia-900.html
Misiek :) - 05-12-2011, 11:07
sla napisał/a: | http://szyberdachy.webast...landia-900.html |
To w takim razie ile to kosztuje
sla - 05-12-2011, 11:22
Jeżeli jesteś zainteresowany to zadzwoń i się dowiesz.
.TM - 05-12-2011, 12:36
Misiek proponuję sprawdzić na stronie jest konfigurator, który szyberdach nadaje się do Lancera.
Misiek :) - 11-02-2012, 13:50
A ja znalazłem oryginalne szybrdachy na lancerach
Patrząc po ilości lancerów z szyberdachami w kolumbii to są one raczej ori
pie3ak - 21-03-2012, 11:24
Webasto 1900pln
robią w 1 dzień
nie chowa się w dach
Misiek :) - 21-03-2012, 17:36
Cytat: | nie chowa się w dach |
a ja chcem chowany, jak seria
|
|