Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] obroty ciąg dalszy.
mały 55 - 01-04-2009, 21:32 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] obroty ciąg dalszy. Panowie a czy nieszczelny układ wydechowy może mieć wpływ na spadające obroty po nagrzaniu silnika,ew. zapchany katalizator ,jak to sprawdzić?
Budrys - 01-04-2009, 21:40
Raczej na pewno nie ma nic wspólnego z tym bo niby w jaki sposób. Ja mam też ten problem, jak próbuje się zatrzymać to obroty spadają do "zera" i dopiero po kilku-kilkunastu sekundach rosną do tych 600-700 i tak za małych...
mały 55 - 01-04-2009, 21:47
Słyszałem że zapchany katalizator może przymulić silnik,a nieszczelny wydech przed lambdą może oszukiwać ECU i będzie dawał złą mieszanke .
Student - 01-04-2009, 22:08
Najpierw standardowe czyszczenie przepustnicy i wszystkich dolotów i wylotów, ale nie tylko , jak macie przepustnicę na wierzchu to wypadało by przeczyścić krokowiec, taka mała banieczka przykręcona na 3 śrubki do przepustnicy, potem montaż i ewentualnie sprawdzenie przepływki (plaster miodu z rezystorem na wlocie powietrza) jeszcze jest zawór ERG pod przepustnicą ale strasznie kiepsko się do niego dostać ,, i dopiero potem szukać innych rzeczy.
Powodzenia
|
|
|