To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Tulejki wahacza tylnego

slawas1 - 02-04-2009, 13:11
Temat postu: [3.2 DID] Tulejki wahacza tylnego
tej zaznaczonej strzałką

da się to kupić osobno?
jeśli tak to może ma ktoś jakiś namiar bo nie mogę tego znaleźć

i drugie pytanie
czy bawił się ktoś w poliuretanowe tuleje z tej firmy: http://www.bikopur.pl/lan...poliuretan.html

Gene - 02-04-2009, 14:07

W oryginale nie mozna... caly wahacz trzeba zamawiac. He he he ale w Mitcarze chlopaki porownywali i przerobili temat. Maja za ok 90 zl same tuleje.
Dzwon +4822 5433712, popros z Panem Marcinem i powolaj sie na Eugeniusza. :wink:
Powodzenia

slawas1 - 03-04-2009, 09:59

dziękuję uprzejmie
zamówione :)

mimirek - 20-04-2009, 22:32

Witam serdecznie!
Jestem nowym forumowiczem i niespełna rocznym posiadaczem Pajero. Mam podobny problem tylko z tuleją wahacza prawego górnego, czy mogę spróbować szczęścia w polecanym Mitcarze?, bo wszędzie chcą mi sprzedać tylko cały wahacz.
Pozdrawiam

zbyszekm2 - 20-04-2009, 22:49

mimirek napisał/a:
bo wszędzie chcą mi sprzedać tylko cały wahacz.
Pozdrawiam

Nie prawda, ja mam same tuleje. :lol:

mimirek - 18-05-2009, 21:30

Rany, muszę się przyzwyczaić,żeby częściej sprawdzać forum. Pytanie do zbyszekm2, czy w takim razie wiesz gdzie zakupić owe tuleje? same bez wahacza ? Będę wdzięczny za radę :)
zbyszekm2 - 18-05-2009, 21:49

Przecie napisałem, że mam, wystarczy zadzwonić.
pantonik1 - 18-05-2009, 22:59
Temat postu: jak macie kłopoty z Pajero...
Jeśli macie kłopot z częściami do Pajero (i to często z nietypowymi), to piszcie na pw do Zbyszka :) Coś o tym wiem i WIEM, że pomoże:-) A znowu Gene potrafi wszystko rozpracować na nr części - co też jest b.b.ważne :) Na dzień dzisiejszy to sprawdziłem i to daje im na duży PLUS :D Pozdrawiam
mimirek - 24-05-2009, 21:10

Dzięki, oczywiście skorzystam z pomocy :)
pozdr.

irzo - 04-06-2009, 20:47

Witam.
Mam pytanie, czy po wprasowaniu w/w tulei w wahacz nie macie problemu z ich wypadaniem po jakimś czasie? Jakim sposobem je wprasowaliście? Schłodzenie azotem, po czym zamocowanie?

Pozdrawiam

pantonik1 - 04-06-2009, 21:10
Temat postu: no właśnie
No właśnie, cały widz polega na tym, że tulejka różni się tym od metalu, że pracuje - tłumi drgania itp. Metalowa, gdyby była, to by się ścierała, a tu ma naturalne zużycie własne. Po pewnym czasie, musi się zużyć i wówczas, wymieniamy ją na nową :) Takie są uroki tulejek :) Wprasowuje się to w prasie - równomierny nacisk daje gwarancję równego wprasowania. Każdy z nas, coś o tym wie, bo każdy spotyka się z podobnym kłopotem, ale... czego się nie robi dla naszych kochanych Misi :)
Mighn - 05-06-2009, 17:47

Prasa = Podnośnik+auto+drewniany klocek... działa bez zarzutu :P tylko równiutko poukładać, żeby nie "robiło bokiem".
Klaudiusz-k1 - 12-12-2009, 12:03

zbyszekm2, zbyszekm2, zbyszekm2,
Witam serdecznie, proszę o pomoc - potrzebuję tuleje do wahacza dolnego (przód), lewa i prawa strona, razem 4szt.(pajero v60 long, 3,2did 2001r).
Proszę o telefon lub maila, z forum wynika ,że Pan dysponuje takimi częściami, będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam Mariusz.