To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Demontaż lusterka

mlun - 02-04-2009, 21:50
Temat postu: Demontaż lusterka
Potrzebuje pomocy.Przestło mi ostatnio grzać lusterko od strony kierowcy i chciałbym zobaczyć czym to jest spowodowane. Mam tylko problem z tym jak zdemontować szkło żeby się dostać do środka.
A tak czysto teoretycznie, vo mogło by się stać? Bezpieczniki chyba odpadają bo szyba i drugie lusterko ładnie grzeją. Może mata grzewcza padła albo kable gdzieś się pourywały?

tlustychris - 02-04-2009, 22:03

juz gdzies kiedys pisałęm jak rozebrac zanczy wyjac szkło :)

otorz ja to robiłem tak ze maksymalnie do szyby je ustawiałem i pozniej sróbokretem albo czyms cienkim powoli odchyliłem jeden zaczep. tylko trzeba uwarzac zeby nie połamac bo to plastikowe zaczepy. i reszta juz wyjdzie. pozniej odpinasz przewoly znaczy zciagasz wsówki i juz masz na zewnatrz :)

pozrdo

mlun - 12-04-2009, 17:58

A powiedzcie mi jeszcze czy w wypadku uszkodzenia podgrzewania wymienia się całe szkło czy tylko mate? Bo wyjąłem już lustereczko ładnie ale widze że ono jest chyba na stałe z tą matą sklejone.
Robson86 - 12-04-2009, 18:01

mlun napisał/a:
Bo wyjąłem już lustereczko ładnie ale widze że ono jest chyba na stałe z tą matą sklejone.

oryginalne szklo jest na stale z mata scalone...

jesli zakladasz dodatkowe ogrzewanie szkiel do nieogrzewanego wczesniej lusterka to wtedy stosujemy maty pod szklo :)
Pozdroo

mlun - 12-04-2009, 20:26

Aha czyli musze szukać całego szkła z matą. Może ma ktoś na zbyciu:P?
Robson86 - 12-04-2009, 20:30

mlun napisał/a:

tak do Carismy jest cale szklo z wmontowana w srodek mata...czyli calosc jest zintegrowana.
Pozdroo

saphire - 16-04-2009, 11:35

mlun napisał/a:

Nie musisz. Ja zbite szkło wyłuskałem, panel z podgrzewaniem został i na niego wkleiłem nowe szkło od Japaneze. Foty u mnie w galerii.

mlun - 16-04-2009, 13:13

Tylko że ja nie potrzebuje szkła a matę grzewczą. Potem byłby chyba problem z przyklejeniem bo nie wiem czym to się wogóle klei. Narazie szukam po allegro może się coś niedrogo znajdzie.
saphire - 16-04-2009, 13:22

Klei się cienką dwustronna taśmą klejącą (np. 3M)
mlun - 16-04-2009, 21:08

Hymm a sądzisz że w takim razie samą matę grzewczą da rade dostać? Taka taśma klejąca nierozpuści się podczas grzania(żeby mi szkło nieodadło w czasie jazdy:P)?
Chooper - 16-04-2009, 21:23

tam nie ma 100 stopni C aby z tą taśmą sie coś działo ;)
mlun - 16-04-2009, 21:45

No dobra to skoro piszecie że można by tak rozebrać to by było dobrze. Tylko teraz zostaje kwestia tej maty grzewczej. Na allegro jakoś cienko z tym towarem jest.

[ Dodano: 16-04-2009, 21:58 ]
saphire a czym czyściłeś ten panel grzewczy?

Tak sobie pooglądałem na twoich zdjęciach i tak się zastanawiam czy może samemu by się nie dało tego naprawić. Bo tam tylko te ścieżki mogły się zepsuć, może jakaś się przerwała i można by kawałkiem folii albo cyny to naprawić.
Dodam że instalacje sprawdzałem miernikiem i jest dobrze czyli to napewno coś z tą matą jest nie tak.
Hymm chyba zakupię taką taśmę i zobacze czy da się coś samemu zrobić. Jak nie to zakleje i poczekam aż znajde coś.