To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Kilka pytań o Felgi Alu-świeżo upieczony właściciel C

trzeciakos - 03-04-2009, 00:43
Temat postu: [CAxA] Kilka pytań o Felgi Alu-świeżo upieczony właściciel C
Witam serdecznie forumowiczów....Jestem świeżo upieczonym właścicielem Colta 93r i świeżym użytkownikiem forum i mam problem z felgami....otóż miałem wcześniej auto do którego zakupiłem aluski:średnica otworu na piastę 56,6 rozstaw śrub 4x100 ET 37 i tu moje pytanie czy w/w felgi bedą pasowały do mojego Colta czy już mam nosić się z zamiarem wystawienia tych ślicznych alusków na allegro:(
p.s z innej beczki czy orientujecie się jak można zmienić samemu kolor felg alu np na kolor czarny perłowy,wiem że są firmy które świadczą takowe usługi jednak ceny za tą usługę są dosyć wysokie a niewiem może żle mi się wydaje ale oni to chyba używają do tego lakieru samochodowego i aerografu,lub lakieru do auta w sprayu....
Bardzo proszę o informację w tej sprawie osoby znające temat.i Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC....

londolut - 03-04-2009, 00:55

trzeciakos, fele które opisałeś
trzeciakos napisał/a:
średnica otworu na piastę 56,1 rozstaw śrub 4x100 ET 37
będą niemalże idealne. Było już o tym na forum.
trzeciakos napisał/a:
jak można zmienić samemu kolor felg alu np na kolor czarny perłowy
Piaskowanie + malowanie proszkowe. Najtrwalszy sposób. Nie warto oszczędzać na takich zabiegach bo koła są narażone strzały z kamieni, jakieś otarcia itd.
McDoune - 03-04-2009, 00:56

Do Colt/ Lancer pasują

92 - 98 Felgi 4x100 ET 35 - 38 56.1

więc nie sprzedawaj :)

londolut - 03-04-2009, 01:02

McDoune, Pawela miał w Colcie o ile dobrze pamiętam ET 46 i nic nie tarło.
trzeciakos - 03-04-2009, 01:19

Koledzy dzięki za informację jednak dopiero co zszedłem do garażu by jeszcze raz spojrzeć i niestety pomyłka średnica otworu na piastę to 56,6 i tu moje pytanie czy musiałbym kupować pierscienie centrujące bo przecież różnica niewielka....a takie piaskowanie plus malowanie proszkowe to pewnie z 150 pln od szt...hehe
i jeszcze jedno czy podczas wyważania kół powiedzą mi czy któraś felga jest krzywa czy to już sprawdza się na innym sprzęcie za kolejne pln`y:)

McDoune - 03-04-2009, 01:30

londolut, chcieć to móc ;) 38 na alloyguide podają :mrgreen:

pół milimetrowego pierścienia to raczej nie kupisz, ja swego czasu jeździłem z jeszcze większym otworem i koło ładnie centrowało się na śrubach i nic nie biło (ale to też nie jest zgodne ze sztuką) Może najlepiej jak przymierzysz i przetestujesz ? Ktoś kiedyś mówił, że w takim przypadku się rozwierca otwór i pierścienie redukujące do szerszego dopasowuje, ale ja bym najpierw przymierzył felgi :twisted:

trzeciakos - 03-04-2009, 01:42

Jutro przymierzę i zobaczę jak to się ze sobą przegryzie:)....dzięki wielkie koledzy za info....POZDROWIONKA DLA WAS:)
McDoune - 03-04-2009, 01:56

powodzenia 8)
KaWu - 03-04-2009, 06:48

trzeciakos, jak ostatnio sie dowiadywalem to piaskowanie + malowanie = 60 zl/szt.
yume - 03-04-2009, 08:13

Siemka, podłącze sie troszke do tematu, ale od strony opon :D
Poszukuje opon letnich rozmiar 185/60/R14 używek w stanie przesmigać dwa sezony.
Jak co to na PW prosze :D

Anonymous - 03-04-2009, 10:09

yume, ale to nie jest dzial kupie lub sprzedam :P Pierscienie by sie przydaly bo moga Ci sie szpilki pourywac :P
maciej 63 - 03-04-2009, 11:26

witam kolegów w poniedziałek będę kupował alusy 13 ori od mitsu i tutaj pytanie czy
śruby\nakrętki od stalówek będą pasowały

londolut - 03-04-2009, 11:30

maciej 63, to wszystko zależy od długości szpilki, od tego czy nakrętki mają zamknięty łeb czy nie, od trzpienia wchodzącego w otwór na nakrętkę itp itd.
Anonymous - 03-04-2009, 12:12

...oraz od srednicy otworu w feldze i rozmiaru nakretki. U mnie np. pasowaly ale sa juz stare, pordzewiale i brzydko na alu wygladaly wiec kupilem nowe :P
londolut - 03-04-2009, 12:17

SlaVkoEg napisał/a:
U mnie np. pasowaly ale sa juz stare
No właśnie, o tym zapomniałem. Jak by nie było gwint na nakrętce nie jest wieczny. Dociąganie kluczem, jazda i inne przeciążenia bardzo go osłabiają. Polecałbym kupić nowe nakrętki.