[XX-92]Galant E3xA i starsze - mruga kontrolka od oleju co sie dzieje
guzer - 04-04-2009, 11:37 Temat postu: mruga kontrolka od oleju co sie dzieje witam
wczoraj mialem dziwna przygode pojechalem na wycieczke bo fajna pogoda (w 1 strone okolo 70 km), no i jade i wszystko gra az do momentu jak zacząłem gwaltownie chamowac w tedy zaczela mi mrugac kontrolka od oleju. Zatrzymalem sie patrze wszystko ok ale mowie spoko dolalem troche jade dalej dalej wszystko ok, ale po krotkim czasei zaczela mrugac non stop. Ta wiec zatrzymalem sie patrze pod maske i silnik jak i cala reszta ostro goraca, ale wskaznik od temp pokazywal ze wszystko ok. Tak wiec poszlismy pozwiedzac i wrocilismy za jakies 5 godzin, tyle co odpalilem auto zaczela znowu mrugac mowie nie cos jest nie tak, zatrzymalem sie i pomyslalem ze to termostat nie zalancza mi wentylatora, tak wiec spielem go na zwarcie i wentylator krecil sie caly czas. Dojechalem jakos do domu. Dzis bylem u znajomego mechanika ktory mowi ze wszystko jest ok, pytalem go ze to moze ze ma za duzo oleju, ale powiedzial mi ze ten silnik jest tak stary ze jak by bylo za duzo to by go wywalil. Wiec moje pytanie co to ? czujnik sie cos psuje ? moze kable bo juz niewiem, ide wlasnie zaraz cos patrzec bo tak nie moze byc.
pozdrawiam
akbi - 04-04-2009, 11:53
a sprawdzales poziom oleju na bagnecie?
guzer - 04-04-2009, 19:09
tak sprawdzalem wszystko ok, jesli chodzi o mruganie zerwal sie kabel od czujnika oleju i poprostu podczas jazdy latal i stykal dlatego pokazywal dziwne rzeczy
pozdrawiam
Anonymous - 02-09-2009, 22:09
Podepnę się do tematu .
Przy ostrzejszej jeżdzie (kilka sekund przy max.obr.-nie wchodząc na czerwone pole) mrugnęła mi kontrolka oleju . Stan i jakość oleju OK , silnik cichy.
Co może być przyczyną?
Maretzky85 - 02-09-2009, 22:27
Przypadek, jak u kolegi wyżej, panewki.
Ale ja bym zaczął od najłatwiejszych rzeczy
|
|
|