To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Plyn chlodniczy

Tomasz__D - 05-04-2009, 22:32
Temat postu: Plyn chlodniczy
Jaki plyn chlodniczy lejecie do miskow?
tomek.rzepek - 07-04-2009, 21:04

koloru zielonego.
tomekrvf - 07-04-2009, 21:53

Może też być różowy i niebieski. Najlepiej taki o przedłużonej żywotności.
Tomasz__D - 07-04-2009, 22:48

Dzieki Panowie. Nie wiem tylko czy "Swiateczne jaja" sobie ze mnie robicie .... Tak naprawde to chcialem wiedziec bo nie wiem jakiej marki plyn mozecie polecic... Tak czy inaczej dzieki
mkm - 08-04-2009, 02:25

Z plynem jak z olejem, kazdy chwali cos innego. Ja polecam STP o przedluzonej zywotnosci...
tomek.rzepek - 08-04-2009, 21:36

no serio Ci odpowiedziałem. Masz Borygo STP bodajze i jeszcze Cool cos tam. Tak naprawdę niczym się one nie różnią. Ja do aut leje borygo. Co do kolorów. Niektórzy piszą że kolory są mieszalne nie wiem nie wnikam. Miśka od początku miałem zalanego zielonym więc leje zielony. Zaznaczam że jest różnica. Różowy potrafi przegryźć elementy gumowane w starszych autach jak np. Gaz:-)
krzychu - 09-04-2009, 18:47

A nie macie w instrukcji że zalane jest DIA QUEEN SUPER LONG LIFE COOLANT?
Jeśli tylko dolewka to może warto podjechać do ASO doleją trochę i nie bedzie problemu. Jeśli zmiana to chyba Denager jest dość dobry i popularny a podobno się szybciej nagrzewa a potem w wyższych temperaturach lepiej oddaje ciepło (zadziej się wentylator włącza). Kuzyn mówi że poczuł różnicę.

Krzychu

tomekrvf - 09-04-2009, 19:25

krzychu napisał/a:
podobno się szybciej nagrzewa a potem w wyższych temperaturach lepiej oddaje ciepło (zadziej się wentylator włącza). Kuzyn mówi że poczuł różnicę.

No to masz ciekawego kuzyna.

krzychu - 09-04-2009, 19:29

tomekrvf napisał/a:
krzychu napisał/a:
podobno się szybciej nagrzewa a potem w wyższych temperaturach lepiej oddaje ciepło (zadziej się wentylator włącza). Kuzyn mówi że poczuł różnicę.

No to masz ciekawego kuzyna.

Powiem Ci że bardzo ciekawego :finga: oj no wiem wiem wmówić sobie można wszystko :P

Krzychu

tomek.rzepek - 09-04-2009, 20:36

dawno sie tak nie ubawiłem :D