To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - nierówna praca silnika

Szymon82 - 06-04-2009, 19:59
Temat postu: nierówna praca silnika
Witam! Muszę podzielić się moimi rozterkami... Generalnie silnik nie chodzi tak jakbym sobie tego życzył. Trzęsie się na wolnych obrotach, popychacze klepią i w ogóle ble :) Wymieniłem świece, tym razem wziąłem z przerwą 0,9 (mam gaz), kable, mam nowa kopułkę i palec. Popychacze wiem - można by wyczyścić, ew wymienić. Zapłon miałem ustawiany i był trochę przestawiony - na marginesie przed ustawianiem było jakby ciszej - teraz silnik taki trochę bardziej chrapliwy dźwięk wydaje (ale mam pęknięty kolektor wydechowy-z drugiej strony wcześniej też był pęknięty). Denerwuje mnie to trzęsienie silnika i szarpanie jak dodaje gazu i jak odejmuję. Ciśnienie sprężania było mierzone, ale niestety nie mam wyników dla poszczególnych cylindrów - wszystkie między 11-12 i bez większych różnic między sobą - tak powiedział mój mechanik. Wlałem nawet ceramizer i czekam na efekty....jeśli jest na co :) Wiem, że przyczyn może być sto...w sumie to chciałem się tym z Wami podzielić, bo niekiedy brakuje mi cierpliwości do samochodu....

pozdrawiam

Anonymous - 06-04-2009, 22:38

wiesz co Szymon82, zapraszam do mnie na warsztat możemy go obadać jeśli chcesz ale niestety dopiero po świętach
Szymon82 - 07-04-2009, 10:00

Dzięki Kosior! Chętnie podjadę - zgadamy się po świętach.