To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Szyba pasażera

sawi - 08-04-2009, 12:01
Temat postu: Szyba pasażera
Witam

Mam problem z przednia szybą pasażera.

Mianowicie opuszczanie i podnoszenie działa jedynie od sterownika kierowcy.

Przycisk do zablokowania szyby sprawdzałem i niestety nic nie przyniosło to rezultatu.

Macie jakiś pomysł czym może być to spowodowane ?

Konrado1987 - 08-04-2009, 12:57

Może coś na przewodach od przycisku pasażera albo sam przycisk.
kkriss - 08-04-2009, 13:43

Tylko szyba pasażera? Tylnie są ok?

W sterowaniu szybami od strony kierowcy jest taki przycisk zabezpieczający aby dzieci się szybami nie bawiły i wtedy on pozwala tylko kierowcy na otwieranie i zamykanie szyb. Może jest wciśnięty, albo coś z nim jest nie tak i się uaktywnił nawet jak tego nie widać.

krzych.c4 - 08-04-2009, 18:26

sprawdz sobie przełącznik, podmień z innych dzrzwi
Anonymous - 09-04-2009, 21:51

Mam ten sam problem.Też od strony pasażera nie można otworzyć szyby,od strony kierowcy wszystko działa.SAVI czy już wiesz,jaka przyczyna?Pozdrowienia. :(
kuken - 11-05-2009, 15:08

Podpinam się pod istniejący temat z moim problemem- przedstawia się on następująco:

Ostatnio podczas opuszczania przedniej szyby pasażera sterowanej elektrycznie (mniej więcej w połowie zakresu) jej prawa krawędź (patrząc od wewnątrz- siedząc na fotelu kierowcy) wyskakuje spod uszczelki na odległość około 1cm. Następnie blokuje się i można ją podnieść ale tylko do góry, albo sunie w dół ale też z tą szczeliną po prawej stronie. Jeden raz przy maksymalnym opuszczeniu zablokowała się, udało się ją podnieść dopiero kiedy otworzyłem drzwi.

Jak zabrać się za naprawę takiej usterki, jak wygląda mocowanie szyby i co tam się mogło podziać w środku??