3000GT/GTO Techniczne - pikanie w czasie jazdy
damiannowakowsk - 11-04-2009, 11:40 Temat postu: pikanie w czasie jazdy Witam !
Mam problem dziś jadąc usłyszałem 3 sygnały pikania powtarzające się co pewien czas silnik był rozgrzany i był pełny bak paliwa a dziś temperatura była dodatnia w granicach 15 stopni pojawiło sie to po około 200 km i trwało do 400 (sygnał miał 3 piki nieraz 2 piki) zaznaczam ze mam 3 litry 24V bez turbin . Proszę o odpowiedz jeżeli ktoś coś o tym będzie widział .
tabek - 13-04-2009, 06:45
kryzys finansowy, wiec moze to bida piszczy oczywiscie zartuje, ja takie piki kiedys u siebe slyszalem, ale nie wiem skad dochodzily i co oznaczaly, to byly takie pikniecia jak czasem sie naciska przysiski w zegarku, bylo to w jeden dzien w zimie na nie dlugiej trasie i nigdy wiecej ich juz nie slyszalem
asghar - 27-07-2012, 11:06
Witam,
u mnie z kolei coś piszczi (ciagły pisk) i ma to na pewno jakiś związek z ciśnieniem doładowania. Piszczy gdy ciśnienie osiąga ok 75-80%) Sam nie wiem czy można to ignorować i się tym nie przejmować (czy jest to tylko dzwiekowa informacja o osiągnieciu danego poziomu ciśnienia sprężarek) czy to coś powaćnego. Czy da się to wylączyć?
Pozdr Sław
|
|
|