[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Elektrycznie składane/rozkładane lusterka
Krzys - 15-11-2007, 21:04 Temat postu: [EAxx] Elektrycznie składane/rozkładane lusterka Ma ktoś może zamontowane składane/rozkładane lusterka??
Mam takie na stanie i chętnie bym se zamontował tylko niewiem jak
zakładał ktoś??ma ktoś takie??
Anonymous - 15-11-2007, 21:16
skad masz tez chce szukalem na allegro i nie znalazlem jakos...
Krzyzak - 15-11-2007, 21:20
od koncowki 2001 byly montowane w Avance - wiem, ze jest przycisk od tego po lewej stronie od kierownicy, ale pewnie jeszcze jakas skrzynka ze sterowaniem by sie przydala
Krzys - 15-11-2007, 22:05
cuuube napisał/a: | skad masz tez chce szukalem na allegro i nie znalazlem jakos... |
od vr4
OLV - 16-11-2007, 05:19
No sa skladane po nacisnieciu pinowego przelacznika po lewej stronie kieronicy pod kratka nawiewu...he he w nowym Lancerze Wisnia-Ki umiescili to cale sterowanie UWAGA....nad kratka bocznego nawiewu
Pewnie mozna to jakos zamontowac bo czegoz to nie mozna
Pytanko tylko : po co ??
Chyba ze nie masz lamanych lusterek..no zamykanych recznie ale takie to byly ostatnio w ...hmmm Garbusie 1975
Zamknieciem zyskujesz okolo 3 cm na strone..niewiele
Silniczki zamykania pracuja glosno i kazdorazowe uzycie wzbudza zainteresowanie przechodniow bardziej niz 250 watowa tuba w bagazniku
Mysle ze jest to uzyteczne i wygodne jesli masz dlugie lusterko boczne jak w Mercu czy w Vanach...wtedy po zlozeniu zyskujesz naprawde duzo dodatkowego miejsca np. do zaparkowania..ale w Galancie...hmmm...
macia - 16-11-2007, 10:33
Ja mam w swoim składane elektrycznie i nie narzekam
OLV - 16-11-2007, 10:39
macia
jest Ok..ja tez nie nazekam..no bo sa
Ale czlowiek pyta czy warto je zakladac..przerabiac
Pewnie warto ale jak podpiac sterowanie do nich w starszym modelu i czy przypadkiem skorka nie bedzie warta wyprawki ..czy jak to bylo z tym przyslowiem o opacalnosci
macia - 16-11-2007, 10:50
Szczerze mówiąc, to ja bym się w to nie bawił, ale tylko przez lenistwo Natomiast jeśli ktoś lubi gadżety, to nie widzę przeszkód.
OLV - 16-11-2007, 11:04
No widzisz Masz Uzywasz a mimo to nazywasz to gadzetem
Tak jest tez moim zdaniem to fajny i stosunkowo malo przydatny gadzet
Ja tez nie zmienialbym w Galancie lusterek skladanych recznie na takie skladane elektrycznie
uzywalem tych pierwszych teraz uzywam tych drugich..i ?? żadna rewelacja poza tym ze dzieciaki sie ciesza jak im pomachasz skrzydelkiem lusterka na dowidzeni
W praktyce jest tak jak napisalem wyzej...zyskujesz około 3 cm.na strone a chcac wjechac tylem w waskie drzwi garazu tracisz mozliwosc uzywania np. tylko prawego lusterka bo ...zamykaja sie oba
Krzys - 17-11-2007, 17:00
OLV napisał/a: | macia
jest Ok..ja tez nie nazekam..no bo sa
Ale czlowiek pyta czy warto je zakladac..przerabiac
Pewnie warto ale jak podpiac sterowanie do nich w starszym modelu i czy przypadkiem skorka nie bedzie warta wyprawki ..czy jak to bylo z tym przyslowiem o opacalnosci |
Sorrki ale nie pytam czy warto zakładac(pozwulcie,że sam to ocenie)...
wiem co to za gadżet i do czego służy i nieważne że po złożeniu lusterek zmniejsza sie o 3cm szer.auta...
Pytałem czy ktoś wie jak to sie zakłada(bądz sam ktoś zakładał),posiadam takie i chcem założyć,co mają się marnować gdzieś w pudełku??
Anonymous - 17-11-2007, 23:32
tak ja wiem, bierze sie schemat instalacji i znajduje odpowiednia sekcje. uzbroic sie trzeba w odpowiednie konektory i kable i dobudowac to czego nie ma. pozniej sie przykreca, podlacza i czlowiek sie cieszy.
osobiscie uwazam ze samodzielne zamontowanie sobie czegos swiadczy pozytywnie, nie wazne czy to sa psiukacze na reflektory czy cokolwiek, byle zeby mialo sens, a to ma.
np czy rozgalezianie instalacji spryskiwaczy szyb linie okrecona wokol wydechu ma sens? o tak rozmraza i myje w trybie ultra fast. a czy np wmontowanie dodatkowej pompki ze zbiorniczkiem i mala ukryta dysza w kratce nad zderzakiem, dysza sterowana w podobny sposob jak lusterka- a wszystko to w celu polewania woda przechodniow- czy to ma sens? oj ma ale nie jest az tak powazne.
osobiscie, ostatnio przerabialem temat podgrzewanych foteli, zalatwilem fotele i panel przelacznikow, dociagnalem nieistniejaca instalacje i cieszylem sie cale 5 minut.
Krzys - 18-11-2007, 12:30
PLPynton napisał/a: | tak ja wiem, bierze sie schemat instalacji i znajduje odpowiednia sekcje. uzbroic sie trzeba w odpowiednie konektory i kable i dobudowac to czego nie ma. pozniej sie przykreca, podlacza i czlowiek sie cieszy. |
Ale ja mam całą instalacje od auta które ma takowe lusterka
PLPynton napisał/a: |
np czy rozgalezianie instalacji spryskiwaczy szyb linie okrecona wokol wydechu ma sens? o tak rozmraza i myje w trybie ultra fast. a czy np wmontowanie dodatkowej pompki ze zbiorniczkiem i mala ukryta dysza w kratce nad zderzakiem, dysza sterowana w podobny sposob jak lusterka- a wszystko to w celu polewania woda przechodniow- czy to ma sens? oj ma ale nie jest az tak powazne. |
nie kumam o co Ci chodzi...
Przecież nikt nie mówi,że dysza ma być zamontowana w kratce...
Tylko w zderzaku pod światłami masz odpowiednią płaszczyznę i nie psiukasz na przechodniów tylko se tak ustawiasz,że psiuka na reflektor (można nawet wrzucić w kolor taką dysze i niebędzie się tak rzucac w oczy),a tak wogóle pytasz czy to wszystko ma sens... hmm.. ma bo do xenonów musisz mieć takie spryskiwacze.
PLPynton napisał/a: | osobiscie, ostatnio przerabialem temat podgrzewanych foteli, zalatwilem fotele i panel przelacznikow, dociagnalem nieistniejaca instalacje i cieszylem sie cale 5 minut. |
no cóż... przykro mi z tego powodu... może trzebabyło jakiegoś fachowca od tego,albo dać se spokuj i kupić mate grzewczą(pełno na allegro) wtedy du... by się grzała
Anonymous - 18-11-2007, 13:41
jest takie jedno prawo murphy'ego ktore w uproszczeniu mowi ze jak bys sie nie staral ludzie i tak cie nie zrozumieja.
skoro masz instalacje to po prostu podlacz ta sekcje instalacji ktorej w tym akurat galu brakuje. podpowiem ze zaczyna sie to konektorem od lusterek a konczy na najblizszych terminatorach kabli wychodzacych z tego konektora. ludzie czesto pisali ze gal ma pelne instalacje ect ale to bajka i tyle, zawsze musisz dobudowac koncowke linii od ostatniego rozgalezienia. jesli to nie pomoze to daj sobie spokuj i jedz do jakiegos fachowca bo jasniej sie nie da wytlumaczyc- bazuje na kolejnym prawie murphy'ego, tymrazem tym "idiotproof".
nie, dalej pisalem ze zajmowalem sie kiedys takimi patentami i tyle, nie nawiazuje to do tematu jakichs spryskiwaczy swiatel, chodzi o dwie zupelnie inne sprawy, niewazne.
dalej z kolei napisalem ze po 5 minutach juz sie nie cieszylem bo nie bylo wiecej z czego, czyli antycypuje, y'll c. oczywiscie dziala a jakies s-z-maty z allegro to nie dla mnie no chyba ze orginalne.
Krzys - 26-11-2007, 11:55
cuuube napisał/a: | skad masz tez chce szukalem na allegro i nie znalazlem jakos... |
coś słabo szukasz...
Ja dziś znalazłem: LINK DO AUKCJI
werdew - 11-04-2009, 12:08 Temat postu: [EAxx] Automatycznie składane elektrycznie lusterka Czasem na forum pojawiają sie rozne pomysly jak zmodyfikowac gala.
Ostatnio pomyslalem ze takie lusterka skladane elektrycznie (np.tak jak peugot 307) to by byla nawet fajna sprawa. Codziennie jak zostawiam autko na ulicy wieczorem musze skladac oba, a rano polka w drugą strone ( ci co znają realia w UK'u to wiedzą ). Taki mały bajerek a jak ułatwiłby zycie
Czy w którymkolwiek modelu Gala bylo takie coś
Z moim kolegą mechanikiem zaczynamy myslec nad implantem z peugeota lub innego podobnego.
Co Wy na to
|
|
|