Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Klimatyzacja- czy się opłaca
Bruno - 11-04-2009, 16:06 Temat postu: [1G 90-94] Klimatyzacja- czy się opłaca Mam pytanko, opłaca się inwestować w sprężarke i chłodnice klimatyzacji + robocizna i napełnianie? Na allegro znalazłem chłodnice za 130, sprężarke za 200. Czy lepiej sobie odpuścić. Nie działa od 3 lat. Nie wiem czy jeszcze gdzieś ją nabije. Może próbował ktoś przełożyć sprężarke od G2 do G1 bo silniki mają takie same (podobno) a jest już na nowym gazie. Proszę o jak najwięcej probozycji jak uruchomić klimatyzacje.
zenek_bb - 12-04-2009, 03:08 Temat postu: re czy się opłaca to musisz sobie odpowiedzieć sam...
ile kasy dasz żeby w lecie wsiąść do rozgrzanego auta, zamknąć szyby i w pare minut mieć ostudzoną tapicerkę i chłodek w aucie zamiast jazdy z otwartymi szybami i oddychaniem przez aparat tlenowy...
ile kasy dasz żeby w zimie szybko odparowały ci szyby przy ciepłym nadmuchu...
sprężarka, elektromagnes i pasek pasuje, reszta (rurki itd) niewiem, w każdym razie w jak coś rozkręcisz i skręcisz od klimy to czeka cię i tak odgrzybianie, sprawdzenie szczelności i napełnienie...
na pewno przydatne, ale nie tak całkiem potrzebne... dalej przecież produkują auta bez klimy
Nikoś - 12-04-2009, 09:44
Dalej produkują auta bez klimy i dalej nabijają klime freonem, wiem bo nabijałem koszt 140zł i odrazu sprawdzają szczelność. Pozdrawiam i wesołych.
Bruno - 12-04-2009, 16:00
Dzięki za odpowiedzi, chodzi mi o to czy jak zainwestuje 1500 bo tyle mam na klime to czy w przyszłym roku ją nabiuje. Szkoda inwestycji na jeden rok. Pozdrawiam i wesołych świąt!
zenek_bb - 12-04-2009, 21:04
heh a czemu na jeden rok? chcesz się pozbyć czegoś tak wspaniałego jak misiek ?
|
|
|