To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRONIKA - Rozbierzność we wskazaniach paliwa

osiem - 14-04-2009, 08:07
Temat postu: [MSS ALL] ELEKTRONIKA - Rozbierzność we wskazaniach paliwa
Witam. Czemu jest tak, ze komp pokazuje, że zostało mi 10 km do przejechania na zbiorniku, a strzalka analogowa stoi posrodku między 0 a pierwszą kreską( 1/4). Według jej wskazań to jeszcze do rezerwy moge przejechać na oko z 50 km.
JCH - 14-04-2009, 08:55

Ten typ tak ma. Trzeba z tym żyć ale uwierz mi, da się ;)
torqual - 14-04-2009, 09:39

A tak podpinając się, to ile można na rezerwie przejechać?
pozdrawiam
GP

osiem - 14-04-2009, 11:46

JCH napisał/a:
Ten typ tak ma. Trzeba z tym żyć ale uwierz mi, da się ;)

Wiem. Juz sie zorientowałem. Pokazuje mi teraz 0 km a do rezerwy jeszcze kawałek zostało. He he.

[ Dodano: 14-04-2009, 11:47 ]
torqual napisał/a:
pozdrawiam
GP

Mysle, ze standartowo, jak w innych autach jest ok 8 litrów. Odległość wedłyg spalania.

JCH - 14-04-2009, 15:56

torqual napisał/a:
Zrobiłem chyba kiedyś 130 km na rezerwie ale najlepiej będzie jak po zapaleniu się rezerwy zatankujesz do pełna. Będziesz wiedział ile paliwa pozostaje wtedy w baku.
kolysm - 14-04-2009, 20:45

Zazwyczaj na rezerwie robi się około 100 km
osiem - 16-04-2009, 16:32

torqual napisał/a:
pozdrawiam
GP

Dzisiaj sprawdziłem. Zbiornik ma 55 litrów. Zapaliła sie rezerwa. Przejechałem jeszcze ok 2 km i podjechałem na stacje. Weszło troche ponad 50 litrów. Więc rezerwa ma 5 litrów. Pozdro

halbog - 18-04-2009, 09:41
Temat postu: Re: Rozbierzność we wskazaniach paliwa
osiem napisał/a:
Witam. Czemu jest tak, ze komp pokazuje, że zostało mi 10 km do przejechania na zbiorniku, a strzalka analogowa stoi posrodku między 0 a pierwszą kreską( 1/4). Według jej wskazań to jeszcze do rezerwy moge przejechać na oko z 50 km.

U mnie podobny objaw był wywołany dotankowaniem mniej niż 7 litrów paliwa. Spowodowało to "podniesienie się" wskazówki paliwomierza, natomiast na komputer nie zmienił wyświetlanego dystansu do następnego tankowania. Sprawdzałem, wlanie 10 litrów taką zmianę powoduje. :?
Pozdrawiam
Bogdan

papulus - 19-04-2009, 18:29

Nie zawsze. Z moich obserwacji jest tak. Jeżeli podjedziesz i szybko zatankujesz i nie upłynie dłuższa chfila to przy małym tankowaniu ok 5l komputer może nie odczytać tankowania. A z rezerwą to jest zachowany poniżej którego komputer czyta jako brak paliwa.