[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kamera cofania - Lancer CYxA
łukasz - 14-04-2009, 20:32 Temat postu: Kamera cofania - Lancer CYxA witam czy montowal ktos kamere cofania do lancera?? czy da sie zintegrowac ja z mmcs??
Trik - 14-04-2009, 21:43
W Japonii tego typu kamera plus kabelki jest dostepna jako opcja lub akcesoria do zintegrowania z tym wielgaśnym ekranem z navi. Fajnie to wyglada pod znaczkiem na klapie lub SB obok oswietlenia tablicy rej. tylko ta cena z kablami sedan 45360 i SB 47460 Yen-ów str. 22 kat. akc. Galant Fortis.
Sa też sympatyczne panele radia Kenwooda i Carrozzeria
Anonymous - 14-04-2009, 22:30
łukasz, zadzwoń do tej firmy:
www.emg-poland.pl
Wiem, że oni mają kamerki cofania i podłączają je pod fabryczne ekrany chyba w Kia czy Hyundai'u.
poziomka - 15-04-2009, 08:47 Temat postu: Re: kamera cofania
łukasz napisał/a: | witam czy montowal ktos kamere cofania do lancera?? czy da sie zintegrowac ja z mmcs?? |
Mam zainstalowane radio Alpine IVA-W502R( w miejsce standardowego radia) i nie ma problemu z podłączeniem kamery do tej stacji.
Sam tego nie robiłem - mam czujnik cofania z wyświetlaczem zainstalowany od nowości
igor
łukasz - 15-04-2009, 11:23
o stacjach alpina czy innych to wiem ze sie da , ja sie chce doweidziec czy pod oryginalna nawigacja moge takie cos podlaczyc
fargo - 15-04-2009, 12:31
Jak masz MMCS to jest wejście AUX audio video więc bez problemu podpinasz źródło obrazu np. kamere.
vojtaz - 27-04-2009, 22:41 Temat postu: Re: kamera cofania [ Dodano: 27-04-2009, 22:42 ]
Mozna i w ten sposob, ale glupio bedzie za kazdym razem przelaczac ekran na AUX przed cofaniem
fargo napisał/a: | Jak masz MMCS to jest wejście AUX audio video więc bez problemu podpinasz źródło obrazu np. kamere. |
piomic - 27-04-2009, 22:46
Ostatnio widziałem kilka fajnych kamerek cofania zamontowanych w Vectrach i Mondeo za lewym zagłówkiem...
Dodam jeszcze, że pojazdy te miały podobne kamerki z przodu, na prawo od lusterka.
Niebieskie światła schowane za grillem widać było dopiero po włączeniu.
tomekrvf - 29-04-2009, 19:49
łukasz napisał/a: | ja sie chce doweidziec czy pod oryginalna nawigacja moge takie cos podlaczyc |
Można podłączyć oryginalną kamerę cofania która będzie się włączała po włączeniu wstecznego Numer kamery to MME31488
homik - 19-01-2010, 22:52
chce się doweidziec czy pod oryginalna nawigacja MMCS moge podłonczyc kamere cofania czy bedzie jakis problem z podłonczeniem
tomekrvf - 19-01-2010, 23:04
homik, przeczytaj post powyżej Twojego postu.
fargo - 20-01-2010, 08:51
homik napisał/a: | chce się doweidziec czy pod oryginalna nawigacja MMCS moge podłonczyc kamere cofania czy bedzie jakis problem z podłonczeniem |
Oczywiście że można, MMCS ma specjalne wejście, uaktywni ci się wtedy w głównym menu ale montaż raczej w ASO bo trzeba wyjmować całą jednostkę lub tak jak ja sobie zamontowałem, kamerka w zderzaku pod rejestracją a podłączenie pod AUX, wtedy obraz masz po włączeniu wstecznego
mazin - 20-01-2010, 11:07
homik napisał/a: | chce się doweidziec czy pod oryginalna nawigacja MMCS moge podłonczyc kamere cofania czy bedzie jakis problem z podłonczeniem |
Ja rozumiem, chodzi o to, czy da się podłĄczyć aftermarketową, inną niż firmowa kamerę do MMCS.
Nie wiem, wiem natomiast, że są produkowane kamery dedykowane do lancera:
kamera do lancera
Montuje się toto prawdopodobnie w miejscu lampki oświetlającej tablicę.
Czy któryś z posiadaczy sedana mógłby zmierzyć wnękę z lampką i podać jej wymiary na forum? Pytam, bo chciałbym wiedzieć, czy będzie pasowała do SB, czy też nasze lampki są inne i nic z tego nie wyjdzie.
martinet - 20-01-2010, 18:24
mazin napisał/a: |
kamera do lancera
|
mazin - na tej aukcji jest podobna (obudowa wygląda tak samo, parametry kamery trochę inne) kamera z podanymi wymiarami (pytałem sprzedającego - twierdzi że to do "lancera X 2008+")
Ja dorzucę swoje pytanko - czy ktoś wie może, czy montując taką kamerę zamiast lampki oświetlającej tablicę, trzeba zdjąć zderzak?
mazin - 20-01-2010, 18:31
martinet napisał/a: | mazin napisał/a: |
kamera do lancera
|
mazin - na tej aukcji jest podobna (obudowa wygląda tak samo, parametry kamery trochę inne) kamera z podanymi wymiarami (pytałem sprzedającego - twierdzi że to do "lancera X 2008+")
Ja dorzucę swoje pytanko - czy ktoś wie może, czy montując taką kamerę zamiast lampki oświetlającej tablicę, trzeba zdjąć zderzak? |
Ooo, dzięki, nie znalazłem tego. Zderzaka chyba nie, o ile da się tylko przepchnąć kabel po zdjęciu lampki - a chyba się da, to powinno się obejść bez demontażu zderzaka(W SB tablica jest na klapie, więc zderzaka nikt nie będzie ruszał
|
|
|