To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kamera cofania - Lancer CYxA

łukasz - 14-04-2009, 20:32
Temat postu: Kamera cofania - Lancer CYxA
witam czy montowal ktos kamere cofania do lancera?? czy da sie zintegrowac ja z mmcs??
Trik - 14-04-2009, 21:43

W Japonii tego typu kamera plus kabelki jest dostepna jako opcja lub akcesoria do zintegrowania z tym wielgaśnym ekranem z navi. Fajnie to wyglada pod znaczkiem na klapie lub SB obok oswietlenia tablicy rej. tylko ta cena z kablami sedan 45360 i SB 47460 Yen-ów :mrgreen: str. 22 kat. akc. Galant Fortis.
Sa też sympatyczne panele radia Kenwooda i Carrozzeria

Anonymous - 14-04-2009, 22:30

łukasz, zadzwoń do tej firmy:

www.emg-poland.pl

Wiem, że oni mają kamerki cofania i podłączają je pod fabryczne ekrany chyba w Kia czy Hyundai'u.

poziomka - 15-04-2009, 08:47
Temat postu: Re: kamera cofania
łukasz napisał/a:
witam czy montowal ktos kamere cofania do lancera?? czy da sie zintegrowac ja z mmcs??

Mam zainstalowane radio Alpine IVA-W502R( w miejsce standardowego radia) i nie ma problemu z podłączeniem kamery do tej stacji.
Sam tego nie robiłem - mam czujnik cofania z wyświetlaczem zainstalowany od nowości

igor

łukasz - 15-04-2009, 11:23

o stacjach alpina czy innych to wiem ze sie da , ja sie chce doweidziec czy pod oryginalna nawigacja moge takie cos podlaczyc
fargo - 15-04-2009, 12:31

Jak masz MMCS to jest wejście AUX audio video więc bez problemu podpinasz źródło obrazu np. kamere. :wav:
vojtaz - 27-04-2009, 22:41
Temat postu: Re: kamera cofania
[ Dodano: 27-04-2009, 22:42 ]
Mozna i w ten sposob, ale glupio bedzie za kazdym razem przelaczac ekran na AUX przed cofaniem ;)

fargo napisał/a:
Jak masz MMCS to jest wejście AUX audio video więc bez problemu podpinasz źródło obrazu np. kamere. :wav:

piomic - 27-04-2009, 22:46

Ostatnio widziałem kilka fajnych kamerek cofania zamontowanych w Vectrach i Mondeo za lewym zagłówkiem...
Dodam jeszcze, że pojazdy te miały podobne kamerki z przodu, na prawo od lusterka.
Niebieskie światła schowane za grillem widać było dopiero po włączeniu.

tomekrvf - 29-04-2009, 19:49

łukasz napisał/a:
ja sie chce doweidziec czy pod oryginalna nawigacja moge takie cos podlaczyc

Można podłączyć oryginalną kamerę cofania która będzie się włączała po włączeniu wstecznego Numer kamery to MME31488

homik - 19-01-2010, 22:52

chce się doweidziec czy pod oryginalna nawigacja MMCS moge podłonczyc kamere cofania czy bedzie jakis problem z podłonczeniem :(
tomekrvf - 19-01-2010, 23:04

homik, przeczytaj post powyżej Twojego postu.
fargo - 20-01-2010, 08:51

homik napisał/a:
chce się doweidziec czy pod oryginalna nawigacja MMCS moge podłonczyc kamere cofania czy bedzie jakis problem z podłonczeniem :(

Oczywiście że można, MMCS ma specjalne wejście, uaktywni ci się wtedy w głównym menu ale montaż raczej w ASO bo trzeba wyjmować całą jednostkę lub tak jak ja sobie zamontowałem, kamerka w zderzaku pod rejestracją a podłączenie pod AUX, wtedy obraz masz po włączeniu wstecznego :rolleyes:

mazin - 20-01-2010, 11:07

homik napisał/a:

Ja rozumiem, chodzi o to, czy da się podłĄczyć aftermarketową, inną niż firmowa kamerę do MMCS.
Nie wiem, wiem natomiast, że są produkowane kamery dedykowane do lancera:
kamera do lancera
Montuje się toto prawdopodobnie w miejscu lampki oświetlającej tablicę.
Czy któryś z posiadaczy sedana mógłby zmierzyć wnękę z lampką i podać jej wymiary na forum? Pytam, bo chciałbym wiedzieć, czy będzie pasowała do SB, czy też nasze lampki są inne i nic z tego nie wyjdzie.

martinet - 20-01-2010, 18:24

mazin napisał/a:

kamera do lancera

mazin - na tej aukcji jest podobna (obudowa wygląda tak samo, parametry kamery trochę inne) kamera z podanymi wymiarami (pytałem sprzedającego - twierdzi że to do "lancera X 2008+")

Ja dorzucę swoje pytanko - czy ktoś wie może, czy montując taką kamerę zamiast lampki oświetlającej tablicę, trzeba zdjąć zderzak?

mazin - 20-01-2010, 18:31

martinet napisał/a:
mazin napisał/a:

kamera do lancera

mazin - na tej aukcji jest podobna (obudowa wygląda tak samo, parametry kamery trochę inne) kamera z podanymi wymiarami (pytałem sprzedającego - twierdzi że to do "lancera X 2008+")

Ja dorzucę swoje pytanko - czy ktoś wie może, czy montując taką kamerę zamiast lampki oświetlającej tablicę, trzeba zdjąć zderzak?

Ooo, dzięki, nie znalazłem tego. Zderzaka chyba nie, o ile da się tylko przepchnąć kabel po zdjęciu lampki - a chyba się da, to powinno się obejść bez demontażu zderzaka(W SB tablica jest na klapie, więc zderzaka nikt nie będzie ruszał ;-)