Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Problem ://
Anonymous - 15-04-2009, 16:47 Temat postu: [Cari 1.9TD] Problem :// Witam
Mam problem wymienilem zawor przestawiacza kąta wtrysku i wymienilem membrame booster wyniki sa tego takie iż:
mialem klopot taki zapalam autko rano wszystko ladnie elegancko a tu zaraz spada z obrotow czyli tak jakby sie dusil i zacząl kopcic na niebiesko lub bialo i smierdzialo...
wiec na forum znalazlem ktorys znaszych miskow tez mial takie same klopoty i podobno wymienil zaworek kata wtrysku i wszystko wrocilo do normy ale niestety ja wymienilem i klopot jest dalej ten sam :/
wiec pomyslalem zobacze na te membramy boostera i okazalo sie ze memebrama juz byla zwichrowana wiec dzis wymienilem i jestem zadowolony przestala mi kopcic na czarno kiedy daje pelny gaz i wlacza sie turbinka ) ok ale co z tego jak dalej mam klopot z tym ze na postoju autko mi warczy i spada z obrotow i zaczyna kopcic na bialo ://
aha przypomne ze zaswieca mi sei raz kontrolka z silnkiem a raz gasnie ://
pomozcie....
demeone - 15-04-2009, 16:53
Zmien temat bo bedzie ostrzezenie od Moderatorów.
Jak kopci na bialo to sprawdzaj poziom plynu w chlodnicy a dokladnie w zbiorniku wyrownawczym no i pewnie warto by bylo przyjrzec sie tzw silniczkowi krokowemu (bo chyba w Dieslach tez jest) oraz ogolnie calej przepustnicy
Anonymous - 15-04-2009, 17:10
a moze wiesz mniej wiecej gdzie sie znajduje silniczek krokowy i przespustnica w cari 1.9TD??
pawelsonx - 15-04-2009, 18:12
Zacznij od zczytania błędów ze sterownika w dziale FAQ jest podane jak to się robi, jeżeli w błędach nic nie znajdziemy to wtedy trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej.
A co do silnika krokowego i przepustnicy to na razie sobie darój bo ja w moim nie mogę tego znaleźć. A jak nie mogę znaleźć to znaczy że tego nie ma albo źle szukam(obstawiam to pierwsze)
|
|
|