[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Pasek antystatyczny
morion - 15-04-2009, 18:39 Temat postu: [CAxA] Pasek antystatyczny Takie może troszke głupie pytanie, ale dla początkującego użytkownika jakim jestem - dość ważne. Mianowicie, gdzie najkorzystniej jest przykręcic pasek antystatyczny do uziemienia pojazdu ??
Anonymous - 15-04-2009, 21:47
zlikwiduj antene :>
a jeżeli już chcesz być baaaaardzo przezorny to wszystkie starocie w których to widziałem mają gdzieś z tyłu, pewnie do jakiegokolwiek metalowego elementu który będzie przewodził ewentualny prąd z budy. Myślę, że konkretne miejsce nie ma większego znaczenia bo prąd idzie po każdym metalowym elemencie
Anonymous - 15-04-2009, 22:58
heh, też się zastanawiam nad takim "tjuningiem", bo za każdym razem jak wysiadam z colta musi mnie kopnąć
Anonymous - 15-04-2009, 23:21
strasznie naładowany musisz jeździć
Kofi - 15-04-2009, 23:29
pawel129 napisał/a: | heh, też się zastanawiam nad takim "tjuningiem", bo za każdym razem jak wysiadam z colta musi mnie kopnąć |
A masz pokrowce na siedzeniach? Serio pytam
tomusn - 15-04-2009, 23:39
otwórz drzwi, dotknij drzwi lub słupka, wysiądź (dotykając)
sprawdź czy kopie
Anonymous - 15-04-2009, 23:42
Kofi napisał/a: | A masz pokrowce na siedzeniach? Serio pytam |
nie, tylko oryginalne.
tomusn napisał/a: | otwórz drzwi, dotknij drzwi lub słupka, wysiądź (dotykając)
sprawdź czy kopie |
zawsze jak wysiadam po jeździe i dotknę słupka drzwi to kopnie... no może nie zawsze, 8 na 10 razy
tomusn - 15-04-2009, 23:48
pawel129 napisał/a: |
tomusn napisał/a: | otwórz drzwi, dotknij drzwi lub słupka, wysiądź (dotykając)
sprawdź czy kopie |
zawsze jak wysiadam po jeździe i dotknę słupka drzwi to kopnie... no może nie zawsze, 8 na 10 razy |
dotknij i trzymaj, najpierw słupek, a potem nogą do ziemi - nie ma prawa kopnąć
morion - 16-04-2009, 00:01
ja wszelkie sposoby typu, wygnanie z kabiny najpierw pasazera (zeby on odebral za nas kopa ), macanie metali itp przerabialem, ale skutkowaly 7/10 razy. Dzis zamontowalem pasek antystatyczny i na chwile obecna, jeszcze mnie colcik nie popiescil. Wyglaga rzeczywiscie jak dziadkowy polonez, ale spelnia swoje zadanie, a ze schowalem go tak troche pod podwoziem, to nie razi w oczy. Dzieki za pomoc.
|
|
|