To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Licznik. Lancer a mirage

Anonymous - 15-04-2009, 20:45
Temat postu: [C62A 1.5] Licznik. Lancer a mirage
Witam,
mam pytanie odnośnie różnic między Lancerem a amerykańską wersją Mirage.
1. Czy licznik z Lancera (prędkościomierz z obrotomierzem) będzie pasował do Mirage (licznik bez obrotomierza i w milach)

Hubeeert - 15-04-2009, 20:52

Tak
Anonymous - 16-04-2009, 01:19

Dzięki Hubeeert

[ Dodano: 16-04-2009, 20:04 ]
w sumie to mam jeszcze takie pytanko odnośnie zegarów.
Nie zdążyłem się jeszcze dobrać do mirage, ale zastanawia mnie czy ECU z Mirage jest przystosowane pod Obrotomierz i czy przypadkiem nie trzeba przemieniać pinów w 2 kostce do licznika o ile takowa jest w Mirage, bo w Lancerze do licznika są 2 kostki elektryczne i linka prędkościomierza.

Anonymous - 16-04-2009, 23:25

u mnie trzeba było trochę zegary przerobic, bo chyba trafiłem od wersji 1,3 a u mnie jest 1,5 i nie które rzeczy inaczej działały - trzeba bylo troche poprzelutowywać... też miałem takie zegary jak ty, a teraz już wszystko śmiga i są z obrotkiem. Szukaj tylko od tej samej wersji silnikowej :P :P :P
Anonymous - 17-04-2009, 09:25

mam te same Lancery o tych samych silnikach tylko, że jeden to amerykanin a drugi to europejczyk :P

[ Dodano: 20-04-2009, 17:08 ]
dziś założyłem białe zegary z obrotomierzem z Lanera do mirage.
odpalam obrotka działa, temperatura też, ale...
poziom paliwa nie działa (możliwe, że jest mało paliwa i nie wyregulowałem wskazówki)
I co najważniejsze!
W momencie gdy zapalam światła gasną kontrolki od Biegów i Over Drive'a gdyż w mirage nie ma OD więc się świeci OD OFF, ale tylko wtedy gdy światła są zgaszone.
Ma ktoś pomysł, które to piny trzeba pozamieniać lub co trzeba zrobić by trybiło ?

tomusn - 20-04-2009, 23:24

Deo napisał/a:
Ma ktoś pomysł, które to piny trzeba pozamieniać lub co trzeba zrobić by trybiło ?
no to chyba musisz sprawdzić w którym miejscu idzie sygnał ze skrzyni biegów (chodzi o to która kosteczka o które przewody odpowiadają za wyswietlanie ustawienia skrzyni i od) i dopasować - nawet powycinać scieżki i dolutować kable w nowych zegarach.
Ja myślę to tak: załączasz D patrzysz gdzie masz plus i musisz kombinowac ze starymi zegarami i z nowymi. A z OD wyciągnąć żarówę

A tak w ogóle to czemu chciałeś zmienić na euro? Ja kiedyś chciałem kupić USA, żeby się wyróżnić.

Anonymous - 21-04-2009, 08:43

tomusn, trzeba będzie się pobawić a chciałem bo w eu jest obrotka i moje białe tarcze, a poza tym nie lubię jeździć na MPH.
zastanawia mnie jeszcze tylko to dlaczego nie działa podświetlenie zegarów :?

[ Dodano: 22-04-2009, 09:03 ]
podświetlenie i biegi naprawione, problem tkwił w regulatorze podświetlenia zegarów (nie podłączyłem go :P )
Ale problem tkwi w tym, że w ogóle nie działa mi wskaźnik paliwa :(