To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - [1.8 MPI] Rozrząd

Hudini - 15-04-2009, 22:09
Temat postu: [1.8 MPI] Rozrząd
Witajcie,
mam Pinin'a 2003 1.8i 16V i mam pytanko, kiedy powinno się wymienić rozrząd i ile to kosztuje?

Gene - 16-04-2009, 09:10

Wymiana zalecana przez fabryke co 90 tysi.
Koszt w ASO:
pasek 345 zl
napinacz paska 150 zl (dobry zamiennik), 493 zl (oryginal) :wink:
uszczelniacz na wal korbowy 85 zl
na walek rozrzadu 67 zl

wymiana/robocizna 500 zl

W nieautoryzowanym warsztacie bedzie taniej. Popytaj kolegow z Malopolski gdzie sie warto z Pininem udac.

jawaldek - 16-04-2009, 09:22

Witaj,witaj. Przypuszczam że...
Gene napisał/a:
Popytaj kolegow z Malopolski gdzie sie warto z Pininem udac.
miał mnie na myśli :wink: :lol: Podaję Ci dwa namiary: P.Leszek (daleko ?? bo okolice Krakowa ale warto :!: :!: ) tel.0-501 350 495 ma długie terminy oczekiwania :shock: :( i firma SEMAK z Nowego Targu. Przerabiałem już okoliczne warsztaty i :twisted: a dobry elektryk jest w Kościelisku.Jak moja skleroza :oops: pozwoli mi na przypomnienie sobie namiaru to Ci podam.Pozdrawiam :)
Gene - 16-04-2009, 09:52

Jawaldek napisał/a:
miał mnie na myśli :wink: :lol:
Myslalem raczej o forum regionalnym:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=57
Jak sadze Hudini nie musi jechac do warsztatu 4x4 a wystarczy taki, ktory ogarnia temat mechaniki Mitsubishi. Pan Leszek jest masta ale czy az pod Krakow trzeba jechac z rozrzadem... moze.
Tak czy siak dziekuje za czujnosc i pomoc. :wink:

jawaldek - 16-04-2009, 10:37

Gene napisał/a:
Jak sadze Hudini nie musi jechac do warsztatu 4x4 a wystarczy taki, ktory ogarnia temat mechaniki Mitsubishi.
:mrgreen:
W Nowym Targu nie robią tylko modernizacji-->> mają dobre rozeznanie odnośnie mechaniki terenówek i mają dostęp do części.W innych okolicznych->>szukać części trzeba samemu.Warsztat P.Leszka fakt, jest daleko ale po osobistej wizycie u Niego stwierdzam że warto jest pokonać tą/ę odległość.Pozdrawiam :)
Gene napisał/a:
Tak czy siak dziekuje za czujnosc i pomoc. :wink:
:mrgreen: :wink:
Hudini - 16-04-2009, 21:37

Dzięki za szybką odpowiedz,
mój Pinin ma 71tyś więc troszke mnie to uspokoiło.

Jeszcze jedno pytanie, wymienilem lozysko, przednie prawe, jakies nieoryginalne, dalem z robotą 320zł, myslicie ze to cena ok?

pozdrawiam!

jarekjack - 19-05-2009, 21:29

Hudini napisał/a:

Jeszcze jedno pytanie, wymienilem lozysko, przednie prawe, jakies nieoryginalne, dalem z robotą 320zł, myslicie ze to cena ok?

Dla mnie ok. Ja dzwoniłem do Aktywu w Poznaniu, powiedzieli, że za łozysko dam 220 PLN, więc jeszcze robota i wyjdzie na kwote, którą Ty dałeś :rolleyes:

Anonymous - 20-05-2009, 14:59

W moim GDI 1.8 benzyna full komplet około 900 zł. Napinacz hydrauliczny nabija złotówki. Wymieniłem po 80 tyś, nie chcemy oczywiście czekać do granicznych 100 tyś prawda?