[XX-92]Galant E3xA i starsze - Przekładka silnika z Eclipse do Galanta
Grabarz85 - 16-04-2009, 11:25 Temat postu: Przekładka silnika z Eclipse do Galanta Witam...
Pisze w sprawie kolegi...
Kumpel przełożył silnik do Galanta (91r) z Eclipse (94r).
Moze napisze to co kumpel wysłał mi na gg :
Przelożyliśmy do galanta silnik 2.0 16v 150km , komputer też to było z eclipsy , natomiast wiązka była z galanta oczywiscie z takiego samego silnika też 2.0 16v , oczywiście były problemy ale mój cudowny szwagier zapomniał dać zasilania do ecu, ale to pomijamy bo już odpala i smigaliśmy , problem jest taki że nie działa obrotomierz, ta wiązka jest przystosaowana do galanta więc powinien działać obrotomeirz, aczkolwiek możliwe że ecu jest inne bo od eclipsy i ma inne rozmieszczenie pinów co do obrotka , więc skąd jest brany sygnał do obotka:cewka, czunik połozenia wału badź alternator badź coś co się kręci a wysyła impulsy? niewiem , a i jeszcze jaki jest kolor przewodu, rozbierałem dwa liczniki od eclipsy i od galanta oznaczenia były takie same IG- IG+ i coś po japońsku nie wiem , czyli 3 piny w kostce , więcej nie wiem co napisać
Bartek - 16-04-2009, 12:22
Nie ma prawa działać - przypomnij się na początku tygodnia, to opiszę co zrobić, żeby działał....teraz leżę w wyrku i mam 40 st. gorączki
Grabarz85 - 17-04-2009, 08:08
ok przypomne sie
[ Dodano: 22-04-2009, 19:43 ]
Wie ktos w czym tkwi problem?
Bartek, pomóż jak mozesz...
Pomóżcie, bo kolega juz kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby...
czeber - 01-05-2009, 16:11
Grabarz85 napisał/a: | Pisze w sprawie kolegi.. |
witam to ja jestem tym kolegą
proszę Bartek, odpowiedz tak jak obiecałeś
[ Dodano: 22-05-2009, 09:16 ]
pomoże mi ktoś w końcu?? tyle czasu mija i nic
|
|
|