To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - DVDR3570 h philips, wzieło i zdechło :(

werdew - 16-04-2009, 20:40
Temat postu: DVDR3570 h philips, wzieło i zdechło :(
Takie ustrojstwo jak w temacie, czyli po prostu dvd z twardym dyskiem i tunerem Tv.
Wszystko było ślicznie idyllicznie, do czasu :?
Leciał sobie jakis filmik, filmik sie skonczyl, zostalo wyłączone i tyle.
Potem juz tylko bezowocne próby wystartowania. Czyli, przycisk "power" i system sprawdza dysk i napęd dvd, i jeszcze raz ..i jeszcze raz.. i ...itd :doubt:
Zero reakcji na jakiekolwiek przyciski panel/pilot.
Macie jakieś pomysły :?:

Trik - 16-04-2009, 23:09

Wprawdzie miałem DVD Philipsa (ok 5 lat temuu) nie tak wypasionego ale efekt awarii był bardzo podobny. Zdechł jakiś układ odpowiedzialny za laser czy jakoś tak. Cudo było już po gwarancji (sprzęt miał ok 3 lat) i serwis zapodał cenę ok 1500pln za wymianę całego ustrojstwa, w którym był ten układ "bo inaczej nie da rady". No i kupiłem sobie DVD LG za 300PLN :D Wartość naprawy wyniosła by mnie wtedy 80% wartości sprzętu. Może Philips zmienił od tego czasu sposoby montowania i możliwa jest wymiana pojedyńczego drobiazgu a nie całej sekcji?
werdew - 16-04-2009, 23:36

Ten jeszcze "teoretycznie" :mrgreen: jest na gwarancji :mrgreen: ino kwitek gdziesik sie zapodzial. :doubt:
Przeszukalem rozne fora, i wyszlo ze problem jest prawdopodobnie w napędzie dvd.
Jesli toto nie da sie uruchomic to zawsze zostaje mi 160Gb twardego.
Przyda sie dodatkowe miejsce w kompie. :biggrin:
ps.
trik napisal .. miałem DVD Philipsa (ok 5 lat temuu) nie tak wypasionego ..

jak przeczytalem w instrukcji co on może to stwierdzilem ze musze miec magistra zeby to wszystko wykorzystac :mrgreen:

Trik - 17-04-2009, 00:12

Mój skończył na częściach w jakimś zakładziku LG od 5 lat smga (tfu, tfu, tfu) i czyta więcej formatów niż ten Philips za prawie 2K
Krzyzak - 17-04-2009, 07:55

niestety problemem jest firma philips - wsrod rodziny czy znajomych wszystko co bylo philipsa padalo miedzy 6 miesiecy a 3 lata
nawet tak prosta rzecz jak czajnik bezprzewodowy
jedyne, co kupuje philipsa to zarowki do auta...

werdew - 17-04-2009, 08:10

No to dokladnie tak bylo :? dvd padlo po 10ciu miesiącach.
Po wypowiedziach wnoszę ze mam po prostu dysk do kompa :lol:
zawsze to seagate 160Gb :lol:
pozdrawiam i zycze udanego dnia (piątek :mrgreen: )
lece do roboty

poziomka - 17-04-2009, 08:26

werdew napisał/a:
Macie jakieś pomysły

A pytałeś się w serwisie - może nie autoryzowanym - będzie taniej.

igor

Trik - 17-04-2009, 09:31

poziomka napisał/a:
A pytałeś się w serwisie - może nie autoryzowanym - będzie taniej.

W moim przypadku przez ponad 6 m-cy inne serwisy nie mogły nic poradzić. Były nawet próby przewalenia sekcji z laserem z innego producenta ale bez owocne. Dlatego mój DVD poszedł za 1,22 na części, olałem go. :bootyshake: