Łódzkie - mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich
Chooper - 17-04-2009, 20:04 Temat postu: mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich Otwieram nowy kącik pomocy wśród mitsułodziaków.
Nierzadko zdarza sie, że coś robimy przy autku lub w domu, np. rozbieramy układ wydechowy, a tu bach nie mamy na stanie klucza 14", który na codzień nie jest nam kompletnie potrzebny...więc po co gnać do sklepu i kupować, jak można zapytać, czy pobliski mitsułodziak nie ma chwilowo takiego na stanie
Jeżeli w garażu dokopaliście sie do ropy, która się dość szybko skończyła i powstałą dziurę można wykorzystać jako kanał naprawczy, którego nie macie zamiaru ukrywać przed nikim, to też pochwalcie sie reszcie
Rozwińmy troszke naszą społeczną inicjatywę
co by nie było ściemy, to założyłem temat interesownie
Poszukuję mitsułodziaka z myjką ciśnieniowa. Mam jeden kawał żelastwa do wymycia z resztek oleju i smaru zanim zacznę go dokładnie szorować szczotą na wiertarze i papierem. Chyba będę skakał z radości jak sie znajdzie taki ktoś, kto mnie poratuje
yaro1976 - 17-04-2009, 21:51
generalnie w samej Łodzi nie mam nic poza podstawowymi kluczami, ale nie dalej jak 15 km od Łodzi w stronę Aleksandrowa mam u rodziców całkiem dobrze wyposażony garaż, wprawdzie zagracony i bez kanału ale za to z wszelkimi podstawowymi udogodnieniami dla mechanika amatora, chętnie pomogę we wszelkich podstawowych pracach mechanicznych (sam tam wymieniałem rozrząd w moim Galu i wahacze). Zapraszam!
Dawid, na chwilę obecna mam tam na "wsi" myjkę Kächera, wprawdzie taka mniejsza, ale ma kopa, więc jak co to wal do mnie.
pzdr
misiek-misiek - 17-04-2009, 22:35
Ja mam garaż z narzędziami różnistymi, kanał niedawno zrobiony ze światełkiem i gniazdkami, wanienkę do spuszczania oliwki z silników i innych ustrojstw wykonałem podpatrując podobne wynalazki w profesjonalnych warsztatach
Mam myjkę karchera ale tylko na zimną wodę, lewarki różne też się znajdą (nawet mam taki do 20ton- kupiłem bo nie miałem jak wcisnąć tulei do wahacza )
Mam interfejs do czytania kodów błędów jakby co (tylko nie do końca jeszcze go rozpracowałem )
Pomogę podłączyć głośniki, radio, CB i różne proste elektryczne rzeczy
Zapraszam do mnie w razie problemów (chociaż to 80 kilometrów na południe od Łodzi), postaram się pomóc. Ale jak będziecie przejeżdżać drogą 483 (Łask-Częstochowa) przez Bogumiłowice to zapraszam na kawkę (oczywiście za free )
P.S. Większe auto jak Space Wagon nie przejdzie przez drzwi... niestety. Chociaż jak były stare drewniane drzwi to i Tarpanem się wcisnąłem
pamar - 18-04-2009, 07:54
Chooper napisał/a: | wszelakich...w domu |
Jakiś czas temu, wyleczyłem się z dłubania przy samochodach (5 razy wymieniałem silnik w Żuku) ale skoro pomoc ma być wszelaka to ja służę pomocą i radą przy wyborze dobrych drzwi, okien zamków itp. Oczywiście jeśli będziecie chcieli mojej rady to piszcie co i gdzie chcecie kupić, naprawić lub zmienić
Anonymous - 18-04-2009, 21:38
Jak powszechnie wiadomo, to służe pomocą głównie meryroryczną we wszelakich problemach. Ale jako że nie chcę uchodzić za wszech wiedzącego to wymienię:
1. Podłączę sprzęt Audio i również doradzę.
2. pomogę przy wszelakich naprawach (w razie niewiedzy to od razu mówię)
3. W razie potrzeby zholuję w okolicach Pabianic.
4. W razie potrzeby dzwonić (zainteresowani znajdą numer, a jak ktoś nie ma "chęci" szukania, to pisać PW. Odpowiem.
Nie potrafię się oceniać, ale jak mogę, to pomogę.
Anonymous - 21-04-2009, 20:42
Ja służę podstawowymi informacjami z pierwszej linii frontu w tematach kontaktu z organami ścigania, ponadto polecam się na imprezy w charakterze grillmastera, karaoke makera (PS-2), ewentualnie żarłocznego gościa.
brzoza73 - 23-04-2009, 21:04
Chooper w przyszłym tygodniu mógłbym zabrać ten kawał żelastwa (jak się zmieści do transita) do zakładu i wymyć go karcherem z podgrzewaniem
Chooper - 23-04-2009, 21:28
Panowie Yaro i Brzoza, dziękuję za chęci , w przypływie wolnego czasu i zakupieniu chemii do mycia silników udało mi się całkiem znośnie domyć żelastwo w domowych warunkach (jest czyste i odtłuszczone). Teraz muszę sie tylko upewnić w jakimś zakładzie, czy poprzez piaskowanie uda mi się doprowadzić to do stanu "na połysk", bo na razie to jest chyba czymś pokryte
misiek-misiek - 23-04-2009, 21:36
Czarcik napisał/a: | ewentualnie żarłocznego gościa. |
To już wiemy szanowny kolego
Anonymous - 24-04-2009, 20:04
Chooper napisał/a: | piaskowanie |
Jeśli połysk to tylko szkiełkowanie.....Tak samo jak piaskowanie tylko szkłem. Dużo lepiej.....Gwarantuję zadowolenie.
Chooper - 24-04-2009, 20:26
Cytat: | Jeśli połysk to tylko szkiełkowanie.....Tak samo jak piaskowanie tylko szkłem. Dużo lepiej.....Gwarantuję zadowolenie. |
widziałem efekty w necie, podobuje sie mnie :):) ale na aluminium. A teraz czy da sie to samo na:
1. żeliwie
2. stali
P.S. a teraz zaskocz mnie namiarami na przystępnych wykonawców w łodzi lub okolicach
Anonymous - 25-04-2009, 12:22
Chooper napisał/a: | P.S. a teraz zaskocz mnie namiarami na przystępnych wykonawców w łodzi lub okolicach |
Dawno nie potrzebowałem tego robić. Kiedyś też szkiełkowałem u gościa w Pabianicach ale....aluminium. konkretnie to obudowy lusterek audi S8. Dokładnie to na dużym skręcie w pabianicach jest koleś i jest dobry, ale nie mam aktualnych informacji czy dalej szkiełkuje.
Chooper - 26-04-2009, 00:04
kopałem w necie i żeliwa i stali nie wyszkiełkuje tylko metale kolorowe, których struktura mogłaby sie uszkodzić poprzez piaskowanie.
pozostaje mi porządne piaskowanie...
misza116 - 26-04-2009, 19:12 Temat postu: Przepustnica Czy ktoś z Was miałby może solidną nasadową 12tke, żeby odkręcić przepustnicę?
Pożyczyłem już jedną od kolegi, ale to raczej namiastka klucza, i moja konstrukcja z tego, śrubokręta i kombinerek niestety tak zapieczonym śrubom nie daje rady
Nie odkręcana i nie czyszczona chyba nigdy, bo nagaru z 5 mm jak podejrzalem, i śruby trudne do ruszenia...:(
Jeśli ktoś mógłby pomóc, będę niezmiernie wdzięczny
Mieszkam na Teofilowie
amrowczynski - 26-04-2009, 19:26
jak tylko podjedziesz na warsztat to ci pomoge św.jerzego 14/16 adam
|
|
|