To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Manuale do Grandis 2,0 D?

Anonymous - 19-07-2006, 12:14
Temat postu: Manuale do Grandis 2,0 D?
Witam,

Przegladalem dzial "download" ale nie znalazlem ani kawalka informacji o nowym Grandis 2,0 D. Moze sie nimi ktos podzielic? Szczegolnie zalezy mi na silniku.

Pozdrawiam,

Pawel

tomekrvf - 15-04-2007, 10:04

Wejdź na forum VW i tam zapytaj o manual do silnika BSY który był min montowany w Touran z 2003 roku
Anonymous - 22-07-2007, 18:17
Temat postu: Instruksja do Grandisa
Ja też poszukuję instrukcji do Grandisa w wersji polskiej lub angielskiej.
Proszę o linki.

Anonymous - 09-10-2007, 00:53

Moge sie podzielic tylko wersja niemiecka - dla tych ktorzy znaja niemiecki. Mam wersje papierowa - na zyczenie moge fragmenty zeskanowac.
jmb7 - 13-01-2008, 00:19

rozumiem, ze nic sie nie zmienilo odnosnie polskiej/angielskiej wersji instrukcji?

tez mam tylko wersje papierowa niemiecka, ale dla mnie na wiele sie to nie zda;

Anonymous - 17-01-2008, 23:40

Mozna kupic polska wersje w serwisie Mitsu ale cena jest z kosmosu (ok. 1 tys. PLN).
Ew. fragmenty bardzo znosnie tlumaczy sie na google.com/translate_t z niemieckiego na angielski.
Czego potrzebujesz sie dowiedziec z instrukcji ?

jmb7 - 20-01-2008, 22:36

tak ogolnie chcialem poczytac; np ciagle nie wiem do czego jest przycisk HEAT gdzies po prawej stronie kierownicy; zgaduje, ze jest to podgrzewanie lusterek i moze przedniej szyby, ale nie wiem;

co do tlumaczenia to korzystalem z BabelFisha Altavisty, ale nie podejmuje sie wpisywania niemieckiego tekstu instrukcji;

Anonymous - 22-01-2008, 00:18

Lusterka i tylnia szyba podgrzewane sa z klawisza na konsoli glownej niedaleko pokretel od regulacji wentylacji i klimy. Dwa male okragle klawisze - jeden sluzy wlasnie do podgrzewania, drugi do zamykania/otwierania doplywu powietrza z zewnatrz.
Klawisz HEAT sluzy do przyspieszonego dogrzewania silnika - stosowac wylacznie po odpaleniu silnika i przy wyraznych temperaturach ujemnych. Powoduje zwiekszenie obrotow o ok 400obr/min. Posrednio wplywa na dogrzanie kabiny - cieply silnik = cieply nawiew z wentylacji. Przednia szyba - przynajmniej w mojej wersji Grandisa - nie ma ogrzewania, ale jesli chodzi o siedzienia to wlaczniki podgrzewania siedzen znajdziesz w okolicach hamulca recznego (ja nie mam bo swiadomie zdecydowalem sie na welur zamiast skory).

Pozytyw - 01-12-2008, 20:24

Cześć.
Postanowiłem dopisać się do poszukiwaczy Świętego Grala.
Właśnie kupilem Grandisa 2.DID, tyle że niemieckojęzycznego.
Niestety nic nie kumam po niemiecku.
Ciągle szukam w necie polskiej lub angielskiej wersji.Japońską już widziałem.
Mitsubishi zaproponowało w okazyjnej cenie 1500pln.
Żarty sobie robią chyba.
Jak wreszcie znajdę, to zrobię skany i będę im sprzedawał po 100, żeby mogli odsprzedać po 200. :butthead: Wszyscy by byli szczęśliwi.
Pozytyw.

niedal - 04-12-2008, 21:04

Pozytyw napisał/a:
Cześć.
Postanowiłem dopisać się do poszukiwaczy Świętego Grala.
Właśnie kupilem Grandisa 2.DID, tyle że niemieckojęzycznego.
Niestety nic nie kumam po niemiecku.
Ciągle szukam w necie polskiej lub angielskiej wersji.Japońską już widziałem.
Mitsubishi zaproponowało w okazyjnej cenie 1500pln.
Żarty sobie robią chyba.
Jak wreszcie znajdę, to zrobię skany i będę im sprzedawał po 100, żeby mogli odsprzedać po 200. :butthead: Wszyscy by byli szczęśliwi.
Pozytyw.

jeslli ktos podejmie sie zeskanowania to uzycze instrukcji po polsku oraz umieszcze na wlasnym serwerze z nielimitowanym dostepem. ja niestety nie mam czasu na skanowanie calej ksiazki :?

Pozytyw - 07-12-2008, 19:05

Ja mogę popróbować, bardzo mi zależy na instrukcji po Polsku. :D
Wiadomo, że potrwa to trochę, ale cóż.
Postaram się zrobić to z edytorem tekstu.
Umówimy się na PW. Muszę tylko "pogadać" z wichurą

Pozytyw.
:)

[ Dodano: 09-12-2008, 18:03 ]
.
niedal napisał/a:
jeslli ktos podejmie sie zeskanowania to uzycze instrukcji po polsku oraz umieszcze na wlasnym serwerze z nielimitowanym dostepem. ja niestety nie mam czasu na skanowanie calej ksiazki

Cześć.
To może wpadniesz w piątek na spotkanie Mitsumaniaków na Inżynierską na Orlenie o 21:30? Ewentualnie kiedy Ci pasuje i gdzie - napisz
Szczegóły w lubelskim forum lokalnym.
WICHURA umieści w dziale download.

Pozytyw

niedal - 23-12-2008, 21:42

Pozytyw napisał/a:
Ja mogę popróbować, bardzo mi zależy na instrukcji po Polsku. :D
Wiadomo, że potrwa to trochę, ale cóż.
Postaram się zrobić to z edytorem tekstu.
Umówimy się na PW. Muszę tylko "pogadać" z wichurą

Pozytyw.
:)

[ Dodano: 09-12-2008, 18:03 ]
.
niedal napisał/a:
jeslli ktos podejmie sie zeskanowania to uzycze instrukcji po polsku oraz umieszcze na wlasnym serwerze z nielimitowanym dostepem. ja niestety nie mam czasu na skanowanie calej ksiazki

Cześć.
To może wpadniesz w piątek na spotkanie Mitsumaniaków na Inżynierską na Orlenie o 21:30? Ewentualnie kiedy Ci pasuje i gdzie - napisz
Szczegóły w lubelskim forum lokalnym.
WICHURA umieści w dziale download.

Pozytyw

bry!
odebrales manual?

Pozytyw - 26-12-2008, 23:08

bry
Grzesiek umówil się wstępnie zaraz po Świętach.
Miałem podjechać we wtorek, ale nie dałem znać że chcę odebrać i zamknął w szafce.
W poniedziałek zadzwonię do Grześka i umówię się na odbiór. Czyli ustalić , o której mam się do Niego zgłosić na Globusie.

marius.grandis - 09-01-2009, 17:52
Temat postu: Manual
Dołączam się do poszukiwaczy manuala do Grandisa. Plis - odwdzięczę się na 100%!
Pozytyw - 11-01-2009, 15:41

No i skończyłem skanowanie po tygodniowej męce. :D
Wielkie dzięki dla NIEDALA, za udostępnieniemanuala.
W ziale Download pojawi się wkrótce skan istotnych stron Instrukcji obsługi Grandisa.
Około 150 stron ( 11MB).

Po kawałku będę wysyłał i pewnie wkrótce będziemy mieli jako jedyni, polskiego mamuala do dyspozycji.

Pozytyw