To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMi¶ki ;-) - Volvo S40 z silnikiem 2,0D

Rafal_Szczecin - 24-02-2009, 00:55

hehe dzieki Mateusz ;)

no wiec tak ,dzis do rodziny dolaczylo kolejne auto .
tym razem nie jest to mitsubishi, lecz cos innego, na szczescie na zlocie nie bedzie stalo samo, bo pewno zostanie postawione kolo mateusza i bedzie mini zlot Volvo ;)

tak wiec fotki - za nocy :P jak auto przyjedzie ( bo wlasnie wyjechalo w swoja pierwsza podroz ) to napewno porobie fotki za dnia .

jak widac jest to Volvo S40 z silnikiem 2,0D o mocy 136KM 320NM wersja Momentum
tak z grubsza auto wyposazone jest w

- lakierowane wszystkie elementy nadwozia
- 6 biegowa manualna skrzynie biegow
- 6 poduszek
- sygnalizacje niezapietych pasow bezpieczenstwa dla wszystkich miejsc
- kontrole trakcji
- swiatla hamowania awaryjnego
- autoalarm
- immobilizer
- komputer pokladowy z informacjami w jezyku polskim
- tempomat
- sterowanie audio w kierownicy
- samoprzyciemniajace sie lusterko wewnetrzne
- czujnik wilgotnosci powietrza we wnetrzu
- swiatla przeciwmgielne
- czujnik deszczu dla wycieraczek przednich
- 16' aluski
do tego doposazony zostal w
- skretne reblektory biksenonowe z ukladem oczyszczania swiatel przednich
- oraz zestaw audio - 8 glosnikow odtwarzanie mp3 itp

pawliku - 24-02-2009, 06:51

volvo fajne, ale czemu wy się zaczynacie na volva przesiadać ??
Matejko - 24-02-2009, 08:55

Rafal_Szczecin napisał/a:

a na co sie maja przesiasc - jak to fajne auta??

auto super, troche te litery volvo po lifcie nie ten, ale moze na zywo to jakos wyglada, konsola srodkowa ze schowkiem za nia super, szkoda ze w tym nie daja spaceballa jak w S60 bo by pasowalo do wnetrza :)
a audio jak gra? bo w S60 przy 11 glosnikach to poezja :)

Makos - 24-02-2009, 12:01

Rafal, a czyje to cudo? 8) Prezentuje się zacnie :)
Bartek - 24-02-2009, 12:12

Proponuję zmianę tematu na "Misie i Vołowinki w naszej rodzinie"
Rafal_Szczecin - 24-02-2009, 12:15

pawliku napisał/a:

tak jak juz Mateusz powiedzial, a na co mamy sie przesiadac ? nowy lancer wszystko ladnie pieknie , wyglad super, ale gdy wsiadamy do srodka no to sorry, mr plastic no fantastic .

Matejko napisał/a:
a audio jak gra? bo w S60 przy 11 glosnikach to poezja

napewno bedziesz mogl sprawdzic na zlocie, ja powiem tylko tyle, ze jak dla mnie 8 glosnikow to rowniez poezja :D

Makos napisał/a:
Rafal, a czyje to cudo?

no jak to czyje ? przeciez nie moje, chociaz nie powiem tez od czasu do czasu bede go ujezdzal ;) auto papy rafiego - czyi w tej chwili posiadacza carismy :P

Rafal_Szczecin - 24-02-2009, 12:15

Bartek napisał/a:
Proponuję zmianę tematu na "Misie i Vołowinki w naszej rodzinie"

Bartku, ale to narazie dopiero jedna Vołowinka jest ;)

stary alfer - 24-02-2009, 12:33

Bartku, ale to narazie dopiero jedna Vołowinka jest ;)

So, "Misie i vołowinka w naszej rodzinie".

Ot i po problemie ;)

pawliku - 24-02-2009, 14:29

Matejko napisał/a:
a na co sie maja przesiasc - jak to fajne auta??
no wiem że fajne cenię sobię t± markę :) tylko że zaniedługo to nie będ± już "mitsumaniaki" tylko "vołowinkomaniaki" :D :D :lol: :lol: :lol:
Krzyzak - 24-02-2009, 16:11

ja tez rozwazalem jakis czas temu kupno BMW oraz Volvo i Lexusa - ale jak uruchomilem sobie sklep z czesciami intercars i zobaczylem jak drogie sa czesci do tych marek, to sobie odpuscilem... - patrzylem na elementy zawieszenia, hamulce - czesto 3-5x drozsze niz do Galanta na ktorym dodatkowo swietnie sie znam i nie bede musial sponsorowac mechanikow...
patrzylem tez na Vectre, ale po przejazdzce mi przeszlo - tragizm jakosciowo-wykonczeniowy...
jeszcze Mercedes mi odpowiadal, ale boje sie, ze go ukradna...
jednak zostane przy Mitsu

Rafal_Szczecin - 24-02-2009, 17:30

Krzyzak napisał/a:
tez rozwazalem jakis czas temu kupno BMW oraz Volvo i Lexusa - ale jak uruchomilem sobie sklep z czesciami intercars i zobaczylem jak drogie sa czesci do tych marek, to sobie odpuscilem... - patrzylem na elementy zawieszenia, hamulce - czesto 3-5x drozsze niz do Galanta na ktorym dodatkowo swietnie sie znam i nie bede musial sponsorowac mechanikow...

o tyle dobre jak i zle jest to, ze auto jest calkowicie nowe, wiec mniejmy nadzieje, ze przez jakis czas bedzie naprawde swiety spokoj . oczywiscie nie mowie o rzeczach eksplatacyjnych, bo to wiadomo, ze bedzie kosztowalo 3 razy tyle co np w IC bo to wkoncu bedzie robione w serwisie volvo ( co by nie stracic gwarancji )

przeglady co 20tkm
natomiast wymiana rozrzadu (pasek), co mnie zaszokowalo co 220 tkm ( tak tak co 220 000 km )

Hubeeert - 24-02-2009, 18:32

(pasek),
a nie łańcuch?
auto papy rafiego - czyi w tej chwili posiadacza carismy
Kto się w Cari przesiada? :D
Cezar - 24-02-2009, 20:04

Hubeeert napisał/a:
Kto się w Cari przesiada? :D

Cytat:
Mitsubishi Carisma DiD -papy - na sprzedaz
:wink:

Rafal pozostaje tylko pogratulowac nowiuskiego nabytku :D

Rafal_Szczecin - 24-02-2009, 20:09

Hubeeert napisał/a:
Kto się w Cari przesiada?

jakis nowy wlasciciel .
jak widzisz w podpisie, cari za jakis czas idzie pod mlotek .
przez poltora roku przejechalismy nia 84tkm i wystarczy :)
pewno ludzie beda bac sie duzego przebiegu - 220tkm
ale wiem ,ze auto jest w 100% bezwypadkowe ,a nie tak jak inni ktorzy wystawiaj swoje bolidy .

Cezar napisał/a:
Rafal pozostaje tylko pogratulowac nowiuskiego nabytku

dzieki, w ogole to volvo zostalo kupione calkiem przypadkowo, pojechalismy z papa do sklepu po buty, i na wystawie ( nie w sklepie z butami :P ) stal wlasnie ten egzemplarz ktorego stalismy sie wlascicielami . zalozenie bylo takie, ze szukamy uzywanego auta do 60-65tysi,
pod uwage byly brane takie auta jak rav4(najnowsza) ,octavia, grand vitara , jak widac eska w ogole nie wchodzila w gre
.pojechalismy do vovlo przejechac sie owa s40 i dowiedziec sie czegos wiecej o niej.
sprzedawca tak nam zareklamowal samochod, ze nie chcielismy jechac nigdzie dalej i wiedizelismy, ze wybor napewno padnie na "eske"
do tego chwila rozmowy i juz mielismy propozycje cenowa co do nowej s40, tyle ze z rocznika 2008

oczywiscie auto sporo wykraczalo po za nas wyznaczony budzet , chwila zawachania , przemyslenia, spojrzenia na siebie ( ja - papa , papa - ja ) i wiedzielismy ,ze jednak bedzie to nowe auto .

na nastepny dzien wplata zaliczki i no i czekanie na zalatwienie wszystkich papierow i wczoraj odbior .
juz nawet nie jezdzilismy po salonach ogladac inne cuda ( np. najnowszy lancer, ten odpadl , poniewaz jak juz napisalem w srodku jest naprawde plastic fantastic )

Marcin-Krak - 24-02-2009, 20:37

- czujnik wilgotnosci powietrza we wnetrzu

Czyli że co :?: :roll: Jest czujnik w żwirku jaki¶ :mrgreen: to ja też tak chcę :P
Ten napis z tyłu taki nie specjalny :roll:
No ale to, że Ci pisze że masz otwarte drzwi to ¶wietna sprawa - nawet wiesz które :mrgreen:

Niech się sprawuje dobrze :)