Carisma - Techniczne - Listwy przy podszybiu
Anonymous - 19-07-2006, 12:58 Temat postu: Listwy przy podszybiu Mam pytanko.
Jak powinny wyglądać zakończenia listewek przy podszybiach na zewnątrz (takie czarne). Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem. Chodzi mi o to, czy są one jakoś zakończone (zaślepkami).
Oglądałem jedną Cari i nie miała tam niczego zarówno z lewej jak i prawej strony. Więc nie wiem czy odpadły czy też nie były przewidziane fabrycznie. Jakby co to znajdę i wkleję jakieś zdjęcie, o które listwy mi chodzi.
stanik - 19-07-2006, 13:54
hmy, jesli dobrze kojarze o ktore listwy chodzi, to u mnie wszystkie maja zaslepki. Ale dla pewnosci, mozesz na zdjeciu Lancerka ktore masz w podpisie zaznaczyc jakims kolkiem o które miejsce miej więcej chodzi, a ja jak znajde wieczorkiem chwilkę to mogę Ci pstryknąć nawet fotkę tego miejsca.
Pozdrawiam
Anonymous - 19-07-2006, 14:38
Oto przykładowe zdjądko i zaznaczone elementy.
Żółtą strzałką zaznaczyłem, o które listewki mi chodzi, a zieloną końcówki tych listewek.
piwkotom - 19-07-2006, 14:44
Doniu, powinna byc zaslepka na koncu.
Anonymous - 19-07-2006, 14:58
Tak też myślałem. Ja właśnie przy swoim Lancerku mam. Tyle, że nie wiedziałem jak to musi być w Cari. Drobny szczegół ale trochę drażni.
stanik, bardzo byłbym wdzięczny o zdjądko.
Matejko - 19-07-2006, 15:12
dupa tam, zaslepki tam zadnej nie ma, tylko listwa jest na koncu na cieplo zaslepiona, ale to zgrzanie szlag trafia i czasem zostaje juz tylko dziura
stanik - 19-07-2006, 15:22
dokladnie tak jak pisze Matejko, jest zaślepka zgrzana na ciepło, więc jakby jest integralną czescią listwy. U mnie jeszcze żadna nie odpadła, ale moze i moze sie w jakis przypadkach odczepic od listwy.... Wieczorem jak bedę w domu to pstryknę fotki i wrzucę.
Pozdrawiam
piwkotom - 19-07-2006, 15:46
zaslepka na cieplo czy jaka inna, na pewno nie moze/nie powinno byc dziury.
Matejko - 19-07-2006, 16:07
piwkotom napisał/a: | na pewno nie moze/nie powinno byc dziury. |
no napisalem ze dupa tam i moze byc dziura
ja mam tak fabrycznie sesesese.....
... fabrycznie przy ktoryms myciu jakas odpadla
Anonymous - 19-07-2006, 16:23
Właśnie udało mi się dorwać jedną Cari u mnie w mieście i oberkałem ją sobie dyskretnie.
Faktycznie takie "zgrzane" z listwą zaślepki powinny być. Więc już zdjądka niepotrzebne.
Powinno być ale nie ma we wszystkich 4 drzwiach niestety
Matejko - 19-07-2006, 17:23
Cytat: | Powinno być ale nie ma we wszystkich 4 drzwiach niestety |
nie masz wiekszych problemow?? co tam ze silnik ulany olejem ale zaslepki na listewkach musza byc
Anonymous - 19-07-2006, 23:04
Hehe. Racja Matejko, tyle że do silnika nie mogłem się przyczepić, przebieg ok. 154000km, suchutki, cichutki. LPG założone ponad rok temu i żadnych dziwnych "pływań" obrotów właśnie nawet na gazie. Silniczek "igiełka". Tyle, że mając 11 lat może i nie dziwne jeżdżąc w Polsce, co nieco było malowane.
Ale najważniejsze, ze konstrukcja zawieszenia, podłużnice nieruszone.
Więc myślę, że jednak takie kosmetyczne mankamenty można sobie podarować.
Poprostu chciałem się tylko dowiedzieć jak jest. Sorki że jestem taki drobiazgowy ale to ma być auto kolegi ze względu na reklamę marki z mojej strony i nie chcę żeby później miał do mnie pretensje. Sam kupiłem autko ze względu na cenę do "odnowy" lakierniczej ale to był mój wybór.
|
|
|