To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FSM Stuff by Jogurt

Jogurt - 20-04-2009, 20:14
Temat postu: FSM Stuff by Jogurt
Skoro powstał taki dział to przedstawiam moje inne autko, prawie misiubisi :wink: Zipe mam od 2002 roku a jej historia u mnie zaczęła się tak: Dawno, dawno była sobie Syrenka. stała zarośnięta mchem, trawami, rozkradziona przez ekologów, doprawiona przez małolatów, powoli czekała na swój koniec. Wtedy kupił ja mechanik z Gliwic, który chciał ją odrestaurować i zrobić ją jako żywą reklamę swojego warsztatu. Kiedy zobaczył jaki ogrom pracy trzeba włożyć w autko odpuścił i wtedy przez przypadek wypatrzył ją mój kolega. Była to pierwsza syrena z kilku które wówczas oglądałem, w której drzwi nie zostawały w ręce kiedy chciałeś je otworzyć albo wypadałeś na trawnik z fotelem kiedy wsiadłeś. Stało się, po pół roku poszukiwań w końcu nabyłem autko, które chciałem mieć od dawna. Dumny rozładowałem je na podwórku i wtedy usłyszałem słowa mojego taty, które przyświecały mi przez cały remont: ''Ty chcesz z tego auto zrobić ??? (co ciekawe w miarę postępów prac tata zaczął kibicować, a czasem nawet pomagać :D ) Wolnymi krokami zacząłem zbierać fanty i zaczął się remont, który trwał 3-4 lata. Potem życie pokrzyżowało trochę moje plany, Syrena jak i Colt czekały na mnie cierpliwie kiedy byłem dwa lata na zielonej wyspie. Po powrocie do Polski duperele zostały dokończone, Syrenka dostała nowe białe blachy i wróciła na drogi wywołując przyjazne, czasem ciekawe reakcje osób napotkanych na i po drodze. Co jakiś czas jeżdżę nią do Bielska na spoty skarpet - dla niej każda to ponad 150km a poza tym regularnie zadymia Tychy i okolice.
No i pare fotek od momentu zakupu:

rosomak1983 - 20-04-2009, 20:31

Jogurt, piekna jest!!!Serio zazdroszcze.... Moze teraz trampka do kolekcji :D
Robson86 - 20-04-2009, 20:32

pelen czad, po prostu klasyk :!: :)
Graty :)
Pozdroo

Serek - 20-04-2009, 20:36

Super. Bardzo podobają mi się odrestaurowane, popularne auta których nie ma już na naszych drogach. Poza tym to świetna zabawa, tutaj nie ma tyle elektryki i oprzyrządowania a efekt widać z daleka. Gratuluję.
wash - 20-04-2009, 21:01

Wspaniałe auto, po prostu oldtimer! :)
Sam bym chciał stare auto, ale na takie wynalazki to trzeba mieć dużo czasu, pieniędzy i cierpliwości.

Pozdrowienia! :)

Jogurt - 20-04-2009, 21:37

Dzięki za miłe słowa
rosomak1983 napisał/a:
Jogurt, piekna jest!!!Serio zazdroszcze.... Moze teraz trampka do kolekcji :D
trampek narazie nie przejdzie, lubie polskie sprzęty. dlatego teraz zbieram graty do mojego kolejnego autka Warszawa 223 '71, wyciągnieta z szopy z oryginalnym 25 letnim prl-owskim kurzem :D

przy okazji jakby ktoś miał jakieś graty do obu autek zapraszam na PW

seir - 20-04-2009, 22:40

Jest w świetnym stanie :) Gratuluje!

Powiedz jeszcze, ile Cię to kosztowało? (jeśli można wiedzieć)

Jogurt - 20-04-2009, 22:56

seir napisał/a:
Powiedz jeszcze, ile Cię to kosztowało?
wydatki przestałem liczyć gdzieś w połowie remontu wiec nie powiem, co do czasu to też bywało różnie, czasem siedziałem w garażu godzinami a czasem wpadałem raz na miesiąc. za to teraz syrena się usamodzielniła i zarabia na siebie już sama na weselach itp, bemki,mietki wymiękają pod kościołem jak takie cóś sie przykula :D
Marcin-Krak - 20-04-2009, 23:02

Jogurt, to co, niedługo jakieś Legendy PRL-u będą chyba u Ciebie kręcić :mrgreen:
A Syrena - super sprawa - szkoda tylko, że nie starsza z drzwiami otwieranymi w drugą stronę - to dopiero byłby rarytas :wink:

londolut - 20-04-2009, 23:02

A teraz ja się pochwalę, że się woziłem tym zółtkiem ;) Ludziska gapią się na ciebie i jakby nie uszy to cieszyli by się dookoła głowy taką mają frajdę z tego widoku :) Masa pracy/kasy/wyrzeczeń/poświęceń i oto jest - Mitsubishi Masahuku :twisted:
rosomak1983 - 20-04-2009, 23:12

Jogurt sam robiłes ta cała renowacje????
Jogurt - 20-04-2009, 23:20

rosomak1983 napisał/a:
Jogurt sam robiłes ta cała renowacje????
blachę, mechanikę, elektrykę, tapicery sam. Malowanie u lakiernika bo wtedy była kasa a nie było czasu
Marcin-Krak - 20-04-2009, 23:35

londolut napisał/a:
A teraz ja się pochwalę, że się woziłem tym zółtkiem ;)

Może trzeba się było kolorem zainspirować :P ;)

londolut - 21-04-2009, 00:58

Marcin-Krak napisał/a:
Może trzeba się było kolorem zainspirować :P ;)
O nie, żółty to nie jest najlepsze wyjście ;)
Hugo - 21-04-2009, 22:49

Fajna ryczypipa :D