[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] chyba rozrusznik
pirania36 - 20-04-2009, 22:49 Temat postu: [E33A 2.0] chyba rozrusznik Witam drogich Mitsumaniaków!
Jestem tutaj nowy. Zakładam ten temat ponieważ mam problem z moim miśkiem, którego otrzymałem w złym stanie od ojca. Chcę go odremontować. To Galant 2.0 v8 '89 z instalacją gazową. W tej chwili mam problem z odpalaniem. Gdy próbuję odpalić to rozrusznik raz kręci dobrze a raz wolno faluje. I w ogóle gdy dobrze kręci to muszę trochę pokręcić, żeby odpalił. Myślę, że to wina właśnie rozrusznika i chcę ten rozrusznik doprowadzić do ładu (widziałem w internecie gdzieś opis wymiany szczotek/regeneracji rozrusznika, lecz w tym momencie nie daję rady wyszukać) lub kupić używany w dobrym stanie za niską cenę. I tutaj drugie pytanie znalazłem na allegro rozrusznik od lancera 1.5 '91 niestety dopiero jutro będę miał foto. Może będzie pasować. W ogóle od jakich aut będzie pasować? Jak coś to już go wyciągnąłem. Szczotki się kończą. No i wszędzie jest czarna sadza.
Na rozruszniku jest napisane:
M3T 41081
12V 0112
z czego liczby są wybite
znalazłem aukcję gdzie jest zdjęcie właśnie takiego rozrusznika i jest lista pasujących modeli to chyba będą pasować
http://moto.allegro.pl/it...olt_galant.html
Maretzky85 - 20-04-2009, 23:20
Hej Jak chcesz to podjedz z tym rozrusznikiem do mnie to go zrobimy
Generalnie trzeba go wyczyścić i wymienić szczotki zapewne, ewentualnie jeszcze wyczyścić komutator, albo nawet przetoczyć (ale w to raczej wątpię).
pirania36 - 20-04-2009, 23:57
no i chyba tak zrobię choć może spróbuję sam najpierw powiedz mi tylko czy opłaca się brać taki rozrusznik używany za 45 i do tego nie wiem ile za przesyłkę
http://allegro.pl/item611...ant_i_inne.html
Maretzky85 - 21-04-2009, 00:14
Szczotki kosztują chyba z 10 zł, a rozrusznik może być w różnym stanie, ale za 45zł bym brał nawet jako zapasowy
pirania36 - 21-04-2009, 00:20
heh no też tak myślę przyda się; gdzie te sczoty idzie kupić? jutro w radomiu będę szukać.
|
|
|