To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C5xA] Zderzak GTI przod

adammitsu - 21-04-2009, 23:33
Temat postu: [C5xA] Zderzak GTI przod
Witam :) tak sobie pomyslalem dzisiaj, ze na rynku baaardzo trudno dostac zderzak GTI. A jakby sie zajal tym ktos kto ma pojecie o odlewach i zrobil takie cudo :?: przeciez szlo by to jak cieple buleczki :D co wy na to? jest ktos taki na naszym forum, co ma mozliwosc zrobienia przednich zderzakow GTI :?:
tomusn - 22-04-2009, 00:31

hmm ciężko też dostać białe kierunkowskazy (USA z obrysówką) a ja takie mam w ofercie od 2 tegodni i nikt nie napisał...
nie szło by... bo jak ktoś pojeździ Coltem chwilę dłużej to albo są ważniejsze wydatki (opony, hamulce, akumulator, remont silnika, itp) i już nie chce wkładac kasy w blachy co nie jeżdżą...
zobaczysz na zlocie ile będzie C5x

adammitsu - 25-04-2009, 13:49

jak mielismy spot w lodzkim, to byly az 2: moj i herc'a ;p
Jagos - 23-10-2009, 11:37

To az tak malo ich jezdzi?? Ja swojego wylizalem. Podloga zdrowa-zero korozji-nadkola piekne.2-3 lekkiie wgniecenia na karoserii. Wszystko dziala, klima, elektryka... jestem z niego bardzo zadowolony :mrgreen: Czasem widze Colta C5.. to sa w niezbyt fajnym stanie... za moim sie ogladaja i mowia ze rodzynka mam :mrgreen:
t_o_mis - 23-10-2009, 13:08

tomusn masz białe obrysówki do C5x i ja nic o tym nie wiem :shock: szukam od około pół roku a tu pod nosem jest :) ile bys chcial ze sztuke?? i mysle ze mówiąc ze wersja USA masz na mysli USA :D tzn na dwie zaroweczki :D bo jesli tak to widze ze chyba zakolegujemy :D czekam na odp z niecierpliwoscia :) pozdrówka

p.s. Jagos jest ich niewiele u mnie w miescie widzialem 3 z czego jeden jest mój drugi taki ze nogami o asfalt drzesz przy jezdzie a 3 juz coraz rzadziej widze:) (zaznaczam ze moj jest w stanie hmm... zadbanym tzn ze troszke mu brakuje do oceny 5(korozja podwozia:/))

Anonymous - 23-10-2009, 15:02

A jakby się ktoś znalazł co robi rzeczy z żywicy to mógłbym udostępnić ospojlerowanie tez rzadko spotykane w coltach c50, czyli nakładki na progi nachodzące na błotniki, przedni i tylny zderzak:)
solej-lancer - 23-10-2009, 17:11

białe kierunki mam :P ale zderzaka od gti szukam i szukam a na taki odlew to bym sie pisal
londolut - 23-10-2009, 17:47

Pogadajcie z autoR. Teraz robi lekkie maski do CAx ale jak skończy to pewnie będzie mógł tworzyć dalej. Jego brat ma 2 C5x więc pewnie coś da się wykrzesać.
NYSAN - 26-10-2009, 18:08

No powiem szczerze że te listwy progowe to bym z chęcią przytulił do swojego
Anonymous - 28-10-2009, 18:39

Listwy nie do sprzedania, mogę użyczyć jedynie jak ktoś się zobowiąże zrobić z zywicy :) wtedy wszyscy co jezdza c50 mieliby pożytek, gdyby ktoś forme zrobił ;]
oblak - 30-10-2009, 15:24

Panowie, to co Wy chcecie zrobić ze zderzakami robiłem swojego czasu z dokładką tylnego zderzaka do eclipse. Powiem Wam tylko tyle że kiepsko to widze, bo:
1. trzeba mieć taki zderzak na wzór (to da się załatwić),
2. trzeba zrobić odlew takiego zderzaka a to już koszt ok 200/300zł,
3. trzeba zapłacić za każdą zrobioną sztukę zderzaka około 150zł.

Więc wychodzi to troche drogo.
Jeżeli było by powiedzmy z 10osób chętnych to sprawa jest do ogarnięcia.

Anonymous - 31-10-2009, 16:11

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10335730
Mam dokładnie takie listwy i tylny zderzak, przedni troche pocharatany ale zostanie uratowany, i mowie,jak ktos sie podejmie zrobienia to mogę uzyczyc, jesli zebrali lub zbiora sie chetni

oblak - 31-10-2009, 17:14

w sumie to gdyby byli chetni to jest mozliwość zrobienia odlewu dokładnie z tych zderzaków/progów/spoilerów które są w linku wyżej (moj qumpel je kupił).
P.S.
co to za pomysł żeby spoilery były zrobione z gumy :shock: !! haahhaha

masa - 01-11-2009, 20:34

No na takie progi jakby ktoś robił to ja bym się pisał.
Dzwoniłem nawet na to ogłoszenie ale się spóźniłem niestety. :cry:

szkodnik - 02-11-2009, 07:48

Na takie progi też byłbym chętny. :twisted: