To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jeden podpis w Play

Marcin-Krak - 21-04-2009, 23:59
Temat postu: Jeden podpis w Play
Ponieważ Era co raz bardziej mnie denerwuje swoim podejściem, a raczej jego brakiem do klienta przedłużającego umowę, oferując mu często gorsze warunki niż nowemu abonentowi, zastanawiam się nad przejściem do Playa ;)
I tu pytanie do Was macie jakieś doświadczenia z tym operatorem - może wasi znajomi?
Wszelkie uwagi mile widziane ;)

krzychu - 22-04-2009, 00:03
Temat postu: Re: Jeden podpis w Play
Marcin-Krak napisał/a:
Ponieważ Era co raz bardziej mnie denerwuje swoim podejściem, a raczej jego brakiem do klienta przedłużającego umowę, oferując mu często gorsze warunki niż nowemu abonentowi

Jeden mail do BOK z żalem że tak się traktuje stałego klienta u mnie skuteczny w 100% robiłem tak już 4 razy. Ja tam sobie chwale ale tez mnie to wkurzało.

Krzychu

londolut - 22-04-2009, 00:04

Ja mam doświadczenia. Telefony super, ceny super, zasię K-U-P-A :!: Sygnał skacze jak 'wsza na kecie', podczas rozmów słychać trzaskanie, warczenie i wszystko inne a niżeli rozmowę. Piszę to po porównaniu na kilku numerach w kilku telefonów.
Marcin-Krak - 22-04-2009, 00:52

londolut napisał/a:
Sygnał skacze jak 'wsza na kecie', podczas rozmów słychać trzaskanie, warczenie i wszystko inne a niżeli rozmowę.

Ja to mam w moim nie naprawialnym telefonie w Erze :evil:

krzychu napisał/a:
Jeden mail do BOK z żalem że tak się traktuje stałego klienta u mnie skuteczny w 100% robiłem tak już 4 razy. Ja tam sobie chwale ale tez mnie to wkurzało.

Ostatnio babon z BOK zaczął na mnie krzyczeć jak zadzwonił z super extra ofertą, a ja nie chciałem jej wysłuchać do końca :roll: Pan z BOK oddzwaniający po mojej skardze stwierdził, że to ja jestem nie elegancki, bo przerywam kobiecie :shock:

Odnoszę wrażenie - nie tylko na swoim przykładzie - że mają głęboko w .... swoich klientów :evil:

londolut - 22-04-2009, 00:59

Marcin-Krak, jeśli masz dość użerania się z operatorami to proponuję prepaida.
Marti - 22-04-2009, 15:02

Mam abo w Playu ponad rok, moja też ma i powiem że nie narzekam, działa pieknie, żadkie awarie, zasięd 3G w większości lokalizacji, ceny atrakcyjne. Po niemiłych dośw. z Orange :axe: jestem happy.
Kofi - 22-04-2009, 15:54

Byłem testerem play (3 czy 4 lata temu), to narzekałem na zasięg i jakość rozmów. Z tego co wiem to teraz się poprawili.

Jestem w Erze od 8 lat i stwierdzam, że nowy klient jest dla nich ważniejszy od przedluzajacego. Bez kitu. 8 lat a traktuja mnie gorzej niż nowego z ulicy. Ale działa na nich wysłanie skarki, niezadowolenia, pisma z pożegnaniem. Wypowiedzenie.

Marcin-Krak i tak nie masz już nic do stracenia to stestuj wysłanie wypowiedzenia. Wiem, że to działa a indywidualnie można na prawde wynegocjować super warunki. Trzeba się tylko troche pomęczyć, spedzic wiele minut na rozmowie z BOA, wysłać pismo itp.

Marcin-Krak - 22-04-2009, 16:06

Spróbuję ponegocjować, w każdym bądź razie dwa lata temu nic to nie dało.

Kolejny dowód jaki bałagan mają w Erze. Dostałem smsa, że mają nową ofertę, dzwonię po konkrety i dowiaduję się, że się POMYLILI :!: No to się znowu nasłuchali, tylko chyba to nie o to w tym wszystkim chodzi :?

Anonymous - 22-04-2009, 16:14

londolut napisał/a:
Ja mam doświadczenia. Telefony super, ceny super, zasię K-U-P-A :!: Sygnał skacze jak 'wsza na kecie', podczas rozmów słychać trzaskanie, warczenie i wszystko inne a niżeli rozmowę. Piszę to po porównaniu na kilku numerach w kilku telefonów.

ja problemu z zasiegiem nie mam jak nie ma 3g playa to przelacza sie na 2g plusa...

Kofi - 22-04-2009, 16:54

Marcin-Krak napisał/a:
No to się znowu nasłuchali, tylko chyba to nie o to w tym wszystkim chodzi :?

Pamiętaj, że oni tam sobie odnotowywują z jakim "typem" czlowieka rozmawiali i jak on z nimi rozmawiał. To może być powod do niedania lepszej oferty. Ja zawsze jestem grzeczny, mily i udaje smutnego. Ale zawsze sympatycznie się witam, żegnam, pozdrawiam i dziękuję za rozmowę i poświęcony mi czas :)

krzychu - 22-04-2009, 22:22

Marcin-Krak napisał/a:
Spróbuję ponegocjować, w każdym bądź razie dwa lata temu nic to nie dało.

Ja mam taką zasadę im bardziej klient krzyczy tym mniej mu mogę dać. Może Ty nie krzyczysz ale to tylko mój pomysł. Trzeba też wiedzieć z kim negocjować bo te pierwsze BOK co Cie połaczą oni nie mogą negocjować. Jak Pani do Ciebie dzwoni to ona też nie może. Musisz zadzwonić (w godzinach roboczych) i poprosić o połączenie z działem który może negocjować lub jak ja napisać maila w 12h przeważnie jest odpowiedzieć i lepsza oferta. 2 lata temu super poprawili (niższy abonament na cały okres umowy), jakiś rok temu obniżyli abonament przez chyba pierwsze 3 miesiące względem tego co mają nowi więc zawsze to 100zł do przodu za jednego maila.

Krzychu

gigant87 - 22-04-2009, 22:55

Przeszedłem z Orange do PLAY miesiąc temu. Jak na razie super, dodatkowo wziąłem przenośny internet z PLAY :)

Zarówno w Praszce jak i we Wrocławiu (czyli małe i duże miasto) jest OK, w wielu miejscach lepiej niż w Orange- w kwestii zasięgu.

Zbierasz minuty za rozmowy przychodzące i od razu je wymieniasz na darmowe połączenia. Choć przyznam, że nie wnikałem w szczegóły tej oferty... ale korzystam :P

Mogę polecić

Marcin-Krak - 23-04-2009, 02:21

Ja nie krzyczę i jestem kulturalny, tylko lekko złośliwy.
Poza tym jak ja mam rozmawiać z osobą, która chce mi sprzedać 40 DARMOWYCH minut za ileś tam PLN-ów :?: :roll:
I jak się mówi, że dziękuję, ale tą oferta nie jestem zainteresowany, a oni dalej swoje :?:

Krzyzak - 23-04-2009, 07:50

Kofi napisał/a:
Jestem w Erze od 8 lat i stwierdzam, że nowy klient jest dla nich ważniejszy od przedluzajacego. Bez kitu. 8 lat a traktuja mnie gorzej niż nowego z ulicy. Ale działa na nich wysłanie skarki, niezadowolenia, pisma z pożegnaniem. Wypowiedzenie.

to pod tym wzgledem Orange jest lepsze - przedluzajac cyrograf o kolejne 2 lata ma sie do wyboru (w Mixie) albo wiecej minut w tej samej cenie albo nowszy telefon
a ze telefony to zwykle kicha, to bralem wiecej minut
i tak za placony abonament 25 zl mialem do wygadania: 25, 45, 65, 75 zl obecnie
tzn. Baska ma ;)

gulgulq - 23-04-2009, 07:58

Marcin-Krak napisał/a:
Ja nie krzyczę i jestem kulturalny, tylko lekko złośliwy.
Poza tym jak ja mam rozmawiać z osobą, która chce mi sprzedać 40 DARMOWYCH minut za ileś tam PLN-ów :?: :roll:
I jak się mówi, że dziękuję, ale tą oferta nie jestem zainteresowany, a oni dalej swoje :?:

skąd ja to znam - średnio co 3 tygodnie dzwoni ktoś z Orange z propozycją super bajeranckiego telefonu z milionem minut za ileś tam złotych - warunek musze wziaść drugi telefon.. jak grzecznie dziękuje to pani wielce obrażona bo taka darmowa oferta i promocja...
teraz zmienili sposób promocji i najpierw dzwoni konsultant czy może zadzwonić do mnie konsultant w sprawie super promocji :D :D

a jak sie kiedyś kobietki zapytałem dlaczego nie dostaje takiej promocji gdy mi się umowa końcy to tylko byłe: ukhm.ukhm...a moze Pan skorzysta teraz :D :D