To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - Mały face lifting

vtiii - 22-04-2009, 14:45
Temat postu: Mały face lifting
Panowie nie orientujecie sie czasem czy da rade wrzucic sobie soczewki z modelu po 94 roku do misia z 92? Jesli tak to jaki koszt i jak to zrobic?
Anonymous - 22-04-2009, 15:39

Wszystko się da :) . Koszt od 3000-7000 zl trzeba tylko przód zmienić. Pozcytaj jest o tym na forum.
slawekpurc - 22-04-2009, 19:07

"tylko przod zmienic"......tylko....

juz chyba sensowniejszym wyjsciem jest zamontowanie tych tuningowych soczewek od RX-7.. ale mowie o tych z plexi za 600usd... a nie tych za 150usd...bo

udi - 22-04-2009, 19:39

Tez stwierdze ze bylo juz o tym na forum,ale chyba nie do konca.
Jako ze posiadam bolida o takiej przerobce to sie wypowiem i dopowiem jeszcze cos o czym nie bylo mowy.

Wiec poza tym iz trzeba zmienic:maske,swiatla,przedni zderzak to jeszcze ostatnio odkrylem(o czym nie bylo wczesniej mowy) ze takze na 99% trzeba zmienic przedni pas to jest te elementy pod lampami.Widzialem model z 91-93 roku i troche roznily sie te elementy od moich i zreszta na 3sx.com maja te elementy na sprzedaz i jest rozpisane na roczniki co jest potwierdzeniem ,ze sie jednak roznia.Nie wiem czy miejscem mocowania lampy,bo ksztaltem troche tak.
Tak wiec troche droga przerobka i troche klopotliwa.

Ja sie natomiast zastanawiam nad zmiana przedniego zderzaka na jakis bardziej tuningowy.Wiem ze orginal wyglada dobrze ,ale nie oddaje agresywnego charakteru bolida.
Przydaloby sie jakies wieksze wloty i troche obnizajacy bo seryjny jest dosc wysoki mimo TEINA.
Macie moze jakies pomysly??????