Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] klimatyzacja
karol_kucharski - 22-04-2009, 22:11 Temat postu: [Cari 1.8] klimatyzacja witam montuje klime w mojej cari 1.8 mam kompresor chłodnice i troche przewodów prosiłbym o fotki i opisy co jeszcze trzeba np nagrzewnica mieszalnik i jak to wyglada.Jeśli ma ktoś fotki z pod maski bardzo bym o nie prosił max zbliżenie.
saphire - 27-04-2009, 18:58
Masz przecież caluteńki schemat w Workshop Manualu - do ściągnięcia z działu download...
Graczyq - 11-06-2009, 21:09
karol_kucharski napisał/a: | witam montuje klime w mojej cari 1.8 |
Montujesz może kupioną używaną klimatyzację od innej Carismy?
Daj znać jak Ci poszło. Ja zamierzam zrobić to samo niedługo
Pozdrawiam,
Graczyq
Ginger1021 - 13-06-2009, 00:55
karol_kucharski napisał/a: | witam montuje klime w mojej cari 1.8 |
Dokładnie napisz co uzyskałeś i mile by były widziane zdjęcia, bo mi też to chodziło po głowie. A ty masz zwykły 1.8 a ja GDI to nie wiem czy to nie robi dużej różnicy.
remi - 07-04-2011, 00:57
Witam witam, stary temat ale się podepnę. Właśnie jestem na etapie montowania używanej klimy, prawdę mówiąc to jest już założona, szczelna, nabita, mam tylko mały problem bo nie chce się załączyć. Wiem, że czujnik od ciśnienia gazu jest sprawny bo sprawdzałem, po włączeniu klimy uruchamia mi się wentylator główny - ten co był w aucie a nie ten co dołożyłem, poza tym sprężarka się nie załącza, jak wyciągnąłem przekaźnik od sprężarki i złączyłem go na "krótko" to słychać, że elektromagnes w pompie od klimy się załącza. Jak uruchomię auto i zmostkuję ten przekaźnik to klima chodzi i daje zimne powietrze z nawiewów więc jest prawdopodobnie sprawna. Wyczytałem jeszcze, że przyczyną może być słaby styk na tym przekaźniku - muszę to sprawdzić. Ale mam jeszcze pytanie do tych co podłączali cari pod komputer a mianowicie czy jest tam jakaś opcja programowania klimatyzacji?, chodzi mi o to czy może trzeba ja jakoś włączyć przez komputer. Oczywiście mowa o klimie manualnej.
dariolee - 26-08-2012, 15:41
Jak samodzielnie sprawdzić szczelność nagrzewnicy klimy ??
ahalek23 - 28-08-2012, 07:08
tutaj masz pomocne materiały
Montowałem klimatronic do mojej Carismy bo nie miałem żadnej klimy Powodzenia nie takie to straszne jak malują .
zubrin - 28-08-2012, 11:11
ja montowałem w colcie CA0 i tam nawet dechy nie było trzeba zdejmować a to wszystko jest bardzo podobne
[ Dodano: 28-08-2012, 11:12 ]
dariolee napisał/a: | Jak samodzielnie sprawdzić szczelność nagrzewnicy klimy ?? |
chyba się nie da bo mi sprawdzał układ pod ciśnieniem 25 atmosfer
|
|
|