To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - tabicerka boczków drzwiowych

roobku - 23-04-2009, 19:41
Temat postu: tabicerka boczków drzwiowych
czy jest dostępny w sieci jakiś manual serwisowy do nowego lancera? robiłem dzisiaj foliowanie szyb i firma która mi to robiła chyba źle/niedokładnie złożyła tapicerkę w przednich drzwiach, dokładnie chodzi o ozdobną listwę koloru srebrnego lub w niektórych wersjach a'la włókno węglowe (ta co ciągnie sie przez całą deskę rozdzielczą i przechodzi w drzwi) listwa ta na pewnym odcinku odstaje od tapicerki, prawdopodobnie jest montowana na zatrzaskach i albo zatrzask mam ułamany albo źle wpięty, chciałbym zapoznać się z budową boczku drzwiowego zanim będę to reklamował
apikus - 23-04-2009, 21:08

Jest:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446

Czasem warto użyć funkcji "szukaj" :wink:

poziomka - 23-04-2009, 21:14

roobku napisał/a:
robiłem dzisiaj foliowanie szyb i firma która mi to robiła chyba źle/niedokładnie złożyła tapicerkę w przednich drzwiach,

Przednie szyby też przyciemniałeś ?
Jak tak - to możesz zapodać fotki

pozdrawiam
igor

roobku - 23-04-2009, 21:40

dzieki !

właśnie szukałem ale się nie doszukałem :)

tak przednie boczne też przyciemniłem :) folia kolor brązowy refleksyjny, przyznam się że nie spodziewałem się takiego extra efektu, naprawdę wygląd mistrzostwo świata !

w weekend porobię fotki i wstawie

piomic - 23-04-2009, 22:04

Myślałem o tym kiedyś, ale przejechałem się Toyotą kumpla i mnie wyleczyło. W okularach z polaryzacją ciągle migała mi tęcza na bocznych szybach. Może folia kiepska, ale tak mnie to wkurzało, że nie będę próbował.
basik - 24-04-2009, 00:20

Ciekawe jak Ci teraz przegląd podbija i czy policja przy kontroli nie będzie się czepiać i kazać zrywać foli z przednich szyb. Chyba zdajesz sobie sprawę, że jest do nie do końca legalne? Sam się zastanawiam czy zaryzykować i przyciemnić też przednie czy tylko tyl. Z niecierpliwością czekamy na fotki. Zrób też kilka ze środka jak możesz.
filippoz - 24-04-2009, 00:35

miałem ten sam dylemat, w końcu przyciemniłem tylko tył z dwóch względów, pierwszy to bezpieczeństwo, wieczorami i zimą przy przyciemnionych szybach z przodu u znajomego widoczność jest dość ograniczona co wg mnie mogłoby mieć wpływ na bezpieczeństwo, drugi to właśnie wspomniana policja.

A na fotki także czekam :D

roobku - 24-04-2009, 09:29

piomic napisał/a:
Myślałem o tym kiedyś, ale przejechałem się Toyotą kumpla i mnie wyleczyło. W okularach z polaryzacją ciągle migała mi tęcza na bocznych szybach. Może folia kiepska, ale tak mnie to wkurzało, że nie będę próbował.

no niestety jest lekki efekt tęczy patrząc przez okulary polaryzacyjne ale zupełnie nie przeszkadzający

basik napisał/a:
Ciekawe jak Ci teraz przegląd podbija i czy policja przy kontroli nie będzie się czepiać i kazać zrywać foli z przednich szyb. Chyba zdajesz sobie sprawę, że jest do nie do końca legalne? Sam się zastanawiam czy zaryzykować i przyciemnić też przednie czy tylko tyl. Z niecierpliwością czekamy na fotki. Zrób też kilka ze środka jak możesz.

przegląd dopiero za 3 lata:) a potem albo wyrozumiały diagnosta albo wiazd na przegląd z opuszczonymi szybami (tak sie podobno robi :) )
z policją jest róznie w 99% przypadków przy takim przyciemnieniu jak ja mam nie robia problemów no chyba że trafi się służbista, pracownicy i własciciel tej firmy co robiłem foliowanie jeżdzą tak od dawna i problemów nie mieli, jedynie dośc często Czesi sie do Polaków czepiają, ale na Czechy nie jeżdze :)

Cytat:
miałem ten sam dylemat, w końcu przyciemniłem tylko tył z dwóch względów, pierwszy to bezpieczeństwo, wieczorami i zimą przy przyciemnionych szybach z przodu u znajomego widoczność jest dość ograniczona co wg mnie mogłoby mieć wpływ na bezpieczeństwo, drugi to właśnie wspomniana policja.

co do bezpieczeństwa zdania pewnie bedą podzielone, ja uważam że napewno sie nie pogorszy, w dzień od środka praktycznie przyciemnienia nie widać, w nocy tez jest ok, auto mniej się nagrzewa i nie czuć ciepła promieni słonecznych na twarzy jak słońce świeci w boczne szyby :)

filippoz napisał/a:
A na fotki także czekam :D

fotki to w weekend bedą :)

filippoz - 24-04-2009, 10:38

roobku napisał/a:
i nie czuć ciepła promieni słonecznych na twarzy jak słońce świeci w boczne szyby
reklama dźwignią handlu hehe :P

roobku napisał/a:
auto mniej się nagrzewa
to mogę potwierdzić nawet przy moim czarnym lakierze :)
roobku - 24-04-2009, 12:43
Temat postu: foto
tak na szybkości foto z pracy z okna

krzychu - 24-04-2009, 12:50

Wziąłeś w opcji listw ozdobną na klapę a spojlera już nie? Była może i jest taka promocja gdzie ta listewka była gratis do spojlera.
roobku - 24-04-2009, 13:11

Cytat:
Wziąłeś w opcji listw ozdobną na klapę a spojlera już nie? Była może i jest taka promocja gdzie ta listewka była gratis do spojlera.

wziąłem oczywiście ten promocyjny pakiet ze spojlerem, niestety jeszcze się nie wyrobili z malowaniem :( podobno w przyszły piatek ma juz być przygotowany do montażu

poziomka - 24-04-2009, 13:39

roobku napisał/a:
tak na szybkości foto z pracy z okna

No,no łady - te szyby przyciemniane zmieniają wygląd i to bardzo na plus

igor

basik - 25-04-2009, 11:04

Patrząc na zdjęcie kolor wygląda na czarny i przód na mocno przyciemniony. Jak jest z gwarancją przy przyciemnianiu w zewnętrznej firmie ASO nie przyczepi się, że nie u nich było robione? Mam sportbacka więc tam z tyłu trzeba spojler odkręcić. Dlatego nie wiem czy robić to w ASO czy gdzieś indziej i co z gwarancją? Może ktoś doradzić?

roobku mam takie pytanie OT do Ciebie. Widzę, że masz na klapie tą "finezyjną" naklejkę reklamową filipowicza, pytanie dostaje się jakiś rabat za to? Czy robią sobie reklamę na twoim aucie za friko. Jeżdżąc po Krakowie pełno mitsu widzę z tymi naklejkami i zawsze się zastanawiam czy coś dają w zamian za ta reklamę. Na błotnikach z przodu też masz takie naklejki?

poziomka - 25-04-2009, 12:11

basik napisał/a:
Mam sportbacka więc tam z tyłu trzeba spojler odkręcić. Dlatego nie wiem czy robić to w ASO czy gdzieś indziej i co z gwarancją

jesteś tego pewien ? miałem Corolle liftback i w trakcie zakładania foli nie było takiej konieczności - folia idzie od wewnątrz samochodu.

pozdrawiam
igor