To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Wentylator chłodnicy PILNE!!!!!!!

sajmon - 23-04-2009, 19:49
Temat postu: Wentylator chłodnicy PILNE!!!!!!!
witam
jak w temacie , padł mi wentylator chłodnicy w silniku 1800 clolt gti c58.
Obdzwoniłem wszystkie sklepy razem z p. Malikiem i nie ma czegos takiego. Mam pytanie i prosze o szybka odpowiedz bo dopadlem na allegro wentylator chłodnicy mitsubishi eclipse 1991r 2.0 bezyna.
Czy te chlodnice (colt gti i eclipse 2.0) sa takie same i czy ten wentylator bedzie pasowal?

tomusn - 23-04-2009, 23:03

czy na pewno padł silnik? może tylko czujnik w chłodnicy?
spróbuj dać prąd na wtyczkę, może działa?

raczej tylko szroty, pozostaje sprawdzić w CAPSie lub na żywo, bez demontażu się nie obejdzie

sajmon - 24-04-2009, 11:02

po prostu strasznie ciezko chodzi "śmigło" jak sie rusza je ręka, blokuje sie w jednym miejscu , skrzypi i silnik n ie moze wystartowac. Ale w eclipsie jest przeciez taka sama chlodnica no nie?
Owczar - 24-04-2009, 11:27

A na allegro nie ma wentylatora do Colta albo lancera? Jak widzisz na części jakiegoś to przedzwoń i zapytaj. Przecież jest tego mnóstwo.
Hubeeert - 24-04-2009, 12:04

W Eclipse 2.0, 2.0T, Colcie 1.6 i 1.8 jest ta sama chłodnica. Wentylatory moga być inne ale - mocowania sa podobne więc nie powinno byc problemów.
sajmon - 24-04-2009, 16:06

w koncu zrobiłem tak:
zajrzałem do serwisówki colta:
tam sa dea wiatraki (ja miałem jeden) zamowiłem 2 wiatraki od eclipsa i jutro bede montował, zobaczymy co z tego beedzie (moze lepsze chłodzenie)

Owczar - 24-04-2009, 16:07

Pewnie jeden od klimy ;)
Hubeeert - 24-04-2009, 16:18

sajmon napisał/a:
zajrzałem do serwisówki colta:
Do tej od nas z Forum?
Jak tak to jest mały cwancyk.
jeden wentylator jest od klimy i jest sterowany klimą i czujka temp silnika. Osobną chyba. Skąd wiem? Mam dwa i najpierw włączał się tylko jeden. Dopiero jak nie dawał rady załączał się drugi. Wrażenie jakbyś nagle odpalił dmuchawę przemysłową ;-)