Komputery, RTV, AGD, Komorki - Dziurawe przegladarki + prawa autorskie
arekp - 21-07-2006, 13:33 Temat postu: Dziurawe przegladarki + prawa autorskie Polecam zapoznac sie z takim krotkim materialem http://www.antyspyware.pl/drive-by-download.html
Jesli wydaje Ci sie, ze jestes swiadomym uzytkownikiem Internetu to masz racje ... wydaje Ci sie.
EDIT:
Zmiana tematu
Bartek - 21-07-2006, 14:05
Piękne - ogląda się jak film kryminalny , zwłaszcza mając Firefoxa na Macintoshu
gulgulq - 21-07-2006, 14:55
..no niezły czad...dobrze że mam Operkę ...
akbi - 21-07-2006, 14:57
gulgulq napisał/a: | ..no niezły czad...dobrze że mam Operkę ... |
Ja teżmam Operę, myślę że tutaj też można zastozować podobne sztuczki, tylko że hakerom się niechce myśleć, bo użytkowników Opery jest ...znaaaaaacznie mniej - ale dla mnie lepiej
Anonymous - 21-07-2006, 14:58
mimo ze moje przegladarka smiga na silniku IE to sie nie boje ...prawda Hubeeert?
Marcino - 21-07-2006, 18:00
Miałem raz tekie gówno działające natej samej zasadzie.... musiałem robić fotmat c:..:)
JCH - 21-07-2006, 18:18
Pisałem kiedyś, że dostałem takiego przyjemnego linka poprzez GG. No i zaczęło się ....
Na szczęście avast zatrzymał to cholerstwo.
Bartek - 21-07-2006, 18:35
Marcino napisał/a: | Miałem raz tekie gówno działające natej samej zasadzie.... musiałem robić fotmat c:..:) |
.... i dalej używasz Internet Explodera??
Marcino - 21-07-2006, 18:53
Ne sciągam Cracków wiecej, i moje zona już nie klika w nieznzne linki..
arekp - 21-07-2006, 23:54
Marcino, zacznij od przesiadki na cos bezpieczniejszego czyli:
FireFox:
- wersja angielska klik
- wersja polska klik
Opera:
- klik
Anonymous - 22-07-2006, 07:39
lub www.maxthon.com jak silnik IE Ci odpowiada
arekp - 22-07-2006, 08:10
Wybacz ale glupoty piszesz.
Cytat: | Maxthon Internet Browser software is a powerful tabbed browser with a highly customizable interface. It is based on the Internet Explorer browser engine |
Uzywanie Maxthona to jak przejscie z deszczu pod rynne. To jest zwykla nakladka uzywajaca silnika IE.
Hubeeert - 22-07-2006, 08:18
arekp a firefox jest tak dziurawy jak dobry szwasjcarski ser. No i co z tego? Czy borecki albo ktokolwiek inny napisał Ci że głupoty piszesz polecając to dziurawe "cóś" - udowodnione - nawet afera o to była
Jeżeli nie używałeś jeszcze Maxthona polecam wraz z włączeniem wszystkich filtrów i uzyciem narzędzia do na przykład wywalania "floating ads". To jest niezły program - oczywiście sam nie zatrzyma wszystkich śmieci ale nie taka jest jego rola - na tym się przegląda strony www a nie strzela do trojanów
Arek Micosoft i jego produkty to gówno ale jak popatrzysz w statystyki 95% używa Windowzopodobnych a tylko 50 i parę procent IE.
arekp - 22-07-2006, 10:30
Hubeeert napisał/a: | Czy borecki albo ktokolwiek inny napisał Ci że głupoty piszesz polecając to dziurawe "cóś" |
Odnioslem sie do fragmentu sugerujacego, ze polecane rozwiazanie nie zawiera w sobie silnika IE.
Jesli chodzi o FF czy Opera to jak kazdy soft maja bledy. Liczy sie jednak czas publikowania poprawek a nie ilosc bledow zawartych w oprogramowaniu. Dziury w IE nie dosc, ze nie latane miesiacami (niektore latami i istnieja do dzis) to jeszcze przez skale piractwa w naszym kraju nie sa instalowane na komputerach - bo niech podniesie reke ten, ktory kupil licencje na windowsa i ma zaktualizowany system.
Hubeeert napisał/a: | Jeżeli nie używałeś jeszcze Maxthona polecam wraz z włączeniem wszystkich filtrów i uzyciem narzędzia do na przykład wywalania "floating ads". To jest niezły program - oczywiście sam nie zatrzyma wszystkich śmieci ale nie taka jest jego rola - na tym się przegląda strony www a nie strzela do trojanów |
Nie uzywam zadnych dodatkow do blokowania reklam czy wykrywania 'lewych' linkow. Po prostu swiadomie uzywam Sieci.
Poza tym post napisalem ku przestrodze a nie po to zeby dyskutowac nad wyzszoscia jednego nad drugim. Byl on kierowany do 'namietnych klikaczy' uzywajacych IE.
Hubeeert napisał/a: | Micosoft i jego produkty to gówno |
Uwazam, ze Windows XP jak i Windows Mobile 5.0 to bardzo przyzwoite produkty, ktorych uzywam z przyjemnoscia i bez najmniejszych problemow.
Hubeeert - 22-07-2006, 10:37
arekp napisał/a: | Odnioslem sie do fragmentu sugerujacego, ze polecane rozwiazanie nie zawiera w sobie silnika IE. |
ja to rozumiem tak że borecki powiedział że MAXTHON ma silnik IE
Nieważne - Arek chodzi nam obu o to samo - o bezpieczeństwo nas samych.
Mam firewalla, antywirusa, dwa antyspyware, skanuję system własciwie codziennie , używam programu do kontroli zachowań innych programów i mam święty spokój.
|
|
|