To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant vs Mazda 6

JHad - 26-04-2009, 00:52
Temat postu: Galant vs Mazda 6
Witam na forum :)
Moze to niewlasciwy sposob na poczatki na forum Mitsu, ale powiem wprost: Mazda 6 podoba mi sie bardziej. Ale nie wiem czy w ogole za ta kase dostane sensowny egzemplarz, za to Galanta - jak najbardziej (interesuja mnie roczniki 2002+) - a tez piekne autko. Kombi - ma wozic rodzinke z gratami :)
Na co zwrocic uwage przy rozgladaniui sie za Galantem? Ktory silnik (nie chce potwora szos, ale kop ma byc 100-150KM) Diesle z w tej cenie warte uwagi?
Nie siedzialem jeszcze ani w Galancie ani 6tce - jak wyglada z miejscem (mam ponad 190cm)?
Sprowadzac czy PL? Strasznie malo kombi u nas!
Jezdzil ktos i 6tka i Galantem? Wrazenia?

Dzieki i pozdro!

PS. Dla przykładu:

http://otomoto.pl/mazda-6...m-C8482708.html
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C6880322.html

Co myslicie o tych modelach/egzemplarzach?

piotras - 26-04-2009, 01:00

6 jest nowsza konstrukcją niż gal (widac to na zewnątrz jak i wewnątrz - nowocześniejsze wnętrze) . Pozatym wydaje mi się że ma z tyłu wiecej miejsca niż galant i chyba pod względem bezpieczeństwa wypada lepiej
JHad - 26-04-2009, 01:09

Mazda zmienila linie 626 na 6, to oznacza duze zmiany (a chocby i marketingowe)... :)
Ale Galant nie idzie z czasem?
Problem jest z tym ze tu wybralem "drogiego" Galanta i tanią 6tke...
A moze jest jakis przelomowy rok dla Mitsu?
A co z Lancerem? Slyszlaem ze jest b. maly w srodku...

Anonymous - 14-05-2009, 16:57

Tak sie składa, że mam do czynienia i z Galantem 2,5V6 i z Mazdą 6 2.0 diesel. I mogę powiedziec:
Galant-komfort jazdy lepszy niż w 6, wygodniejsze fotele i jakośc materiałów wykończeniowych wydaje mi sie lepsza w galancie. Natomiast ilosc miejsca w srodku na plus mazdy o ile z przodu w galancie jest okiej to z tyłu juz nie jest tak wesoło a wmazdzie duzo wiecej miejsca. Mazda duzo młodszy samochod i przebieg mniejszy o 200kkm ale galant wcale jej nie ustepuje. Oba samochody super ale za te pieniadze wolałbym kupic dobrego galanta bo chyba dobra mazda jest nie do kupienia. Mazda wyszła w październiku 2008 c.a.40kpl i byłem po nia sam w niemczech, zreszta galanta rowniez sam sprowadzałem. jak coś jeszcze to chetnie odpowiem

jackvti - 15-05-2009, 21:09

- i w jednym i drugiem aucie rdzewieją tylnie błotniki, ogólnie blachy takie sobie
- mazda 6 diesel- bardzo duzo zatartych silników, nie kazdy olej im sluży
- galant "nie" ma silnika diesla, 90koni to dobre do colta
+ mazda 6 nowsze rozwiazania, ladniejsze wnetrze, lepsze prowadzenie
- mazda 6- niektóre silniki i rozwiązania z FORDA :)
+ ogolnie rzecz biorac galanty tańsze.

Dracon__ - 15-05-2009, 21:56

Przez 2 miesiące szukałem z ojcem Mazdy 6 w dieslu i daliśmy sobie spokój. Jedna wielka porażka jeśli chodzi o trafienie naprawdę dobrego egzemplarza. Jedyne silniki jakie są polecane to benzynowe.
saimon035 - 15-05-2009, 22:42
Temat postu: co do galanta
witaj, co do Galanta, to niestety ale Cie rozczaruje.
auto jest od baardzo dawna w ogloszeniach, bylo bite, brak oznaczen, jakies dziwne alu, jak chcesz to przesle Ci dodatkowe photo na pw
Pozdro
Saimon035

gala - 21-06-2009, 13:48
Temat postu: galant vs mazda
hej co wybrac mazde 626 2000r czy galanta ten sam rocznik i ktory silnik jest lepszy do gazu w galancie 2,0 czy 2,5 v6 prosiłbym o szybkie opinie bo juz mam dwa ładne egzemlarze na oku
czekoladka_1981 - 21-06-2009, 14:01

gala napisał/a:
ktory silnik jest lepszy do gazu w galancie 2,0 czy 2,5 v6 prosiłbym o szybkie opinie bo juz mam dwa ładne egzemlarze na oku

Tak na szybko to 2,5 , chyba podałam Tobie na pw odnośnie mazdy 626 do zagazowania , a to samo podał linka do gala BigTomala Teraz możesz porównać?

spown - 21-06-2009, 14:04

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

Miłej lektury...

Ja bym brał galanta ;) Ładniejszy jest.

uplander1 - 21-06-2009, 14:22

witam

mialem okazje jezdzic mazda 626 99 ale w dislu . i galant jest na pewno lepszy. przyjemnosc z jazdy wieksza. komfort rowniez. mazda oszczedniejsza za to. o i gal ladniejszy

pozdrawiam

gala - 21-06-2009, 17:32

Dzięki za wszystkie informacje poczytam sobie na spokojnie osobiście też wolałbym galanta i to 2,5 ale boję się kosztów serce mówi galant a rozum podpowiada mazdę albo co gorsze jakiegoś niemca ale cóż decyzje należy podjąc i to jak najszybciej
Owczar - 22-06-2009, 20:32

gala, Ty pytasz o porównanie galanta i mazdy 626 czy mazdy 6? Bo jeśli 6 to się zastanów dobrze. Jak dla mnie piękne auta i nowszy model niż galant. Pomimo, że jeżdżę Galantem, to gdybym dysponował taką gotówką to decyzja nie była by jednoznaczna.
spown - 22-06-2009, 21:58

Też bym wybrał 6 zamiast gala, ale tutaj ewidentnie wg mnie chodzi o 626 (rocznik i kategoria cenowa)...