Carisma - Techniczne - Klima w Carismie:)
Juiceman - 23-07-2006, 10:43 Temat postu: Klima w Carismie:) No i tydzien wakacji auto odpicowane wszystko pieknie cudownie. Nawet ze wpadlo mi troche zł do kieszeni heh:) to klime pojechalem napelnic;]. I co uslyszalem ze cisnienie ply wszystko jest ok tylko ze sprezarka nie dziala. I tu pyt. czy ktos miał z tym do czynienia? I czy w najgorszym przypadku ile to ustrojstwo kosztuje :>
luk_szc - 23-07-2006, 11:44
Co oznacza , że nie działa - nie kręci się czy nie pompuje czy też sprzęgło nie zasprzęgla - zerknij http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3425
Anonymous - 26-07-2006, 23:23
Witam.
Mialem podobny przypadek, urwł sie jeden z przewodów na czujniku zaraz obok sprężarki i jej nie zasprzęglało. Roboty bylo na 5 minut i działa...
Stało się to po wymianie łożyska w sprężarce - strasznie wyło. My¶lałem że to pompa wspomagania, ale to była sprężarka. Swoj± drog± jestem ciekawy po ilu kilometrach pada te łożysko, bo u mnie na liczniku 130 tys. km, ale kto wie jaki ma przebieg prawdziwy (5 wła¶ciciel w Polsce i 1 w Niemczech). Koszt naprawy wynió¶ł 450 zł (samo łóżysko 120 zł). Troche drogo, ale cóż u mnie w pobliżu żadnej konkurencji facet nie ma...
Pozdrawiam
Janusz
Carisma 1.8 GDI 1998rok
|
|
|