Carisma - Techniczne - Gdzie jest pompa podciśnienia i przepływomierz w DiD 102 KM
Niko23 - 30-04-2009, 12:24 Temat postu: Gdzie jest pompa podciśnienia i przepływomierz w DiD 102 KM Cześć
Zwracam się z prośbą do kogoś oblatanego w temacie -gdzie znajduje się w DID 102 KM pompa podciśnienia (vacupompka) i przepływomierz w moim miśku?
Chciałbym to wyczyścić i nie wiem jak do tego się zabrać.
slawek st - 30-04-2009, 14:46
Przepływomierz powietrza masz zaraz za filtrem powietrza, możesz sie do niego dostać otwierając filtr powietrza i luzujac jedną opaskę. Ostatnio zaglądałem , u mnie był czysty ,jak nowy, nie wymagał czyszczenia. Pompkę podciśnienia do wspomagania hamulców znajdziesz po przewodzie idącym od wspomagania. Jak zajrzę to ci mogę dokładnie określćc ale dopiero wieczorem. Pozdr.
Student - 30-04-2009, 22:08
Sory że pytam : ale czy w ogóle jest coś takiego jak pompa od wspomagania hamulców, jest od maglownicy ale od hamulców nie widziałem.
Dajcie zdjęcia nawet DID poszukam w swoim GDI, bo z tego co przeglądałem to przewód z serwa idzie do kolektora który z filtra i dalej przez przepustnicę zasysa powietrze (pompy nie widziałem)
|
|
|