To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Cari 1.6 - prośba o poradę

Lech - 30-04-2009, 15:10
Temat postu: Cari 1.6 - prośba o poradę
Cześć!
Co prawda szukam 1.8GDI, ale w moich okolicach straszna posucha :( .
Co możecie wyczytać ze zdjęć tej oferty?

http://moto.gratka.pl/tre...80c4d4fea493e,1

Za wszelkie uwagi wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Leszek

p.s. Super forum!

Chooper - 30-04-2009, 15:28

minimalne wgniecenie przy lewych tylnych drzwiach na nadkolu. Bardzo czysta atrapa pod maską w miejscu mocowania do pasa przedniego (choć może po prostu ktoś dba)
Sinik nie myty, ale widać, że suchutki (nie ma wykapów oleju spod uszczelki) - u mnie np. już sie pojawiają przy 184kkm

jechać, oglądać, jak pasuje to brać. Zdjąc to to coś z kierownicy :shock: :shock: :shock: i cieszyć sie nowym nabytkiem

misza116 - 30-04-2009, 15:35

Jak dla mnie - drzwi mają widocznie inny kolor niż błotnik tył. Może kwestia światła :)
Poza tym...nie za dużo za ten rok/silnik?

Robson86 - 30-04-2009, 19:58

misza116 napisał/a:
Jak dla mnie - drzwi mają widocznie inny kolor niż błotnik tył. Może kwestia światła

no warto sie temu przyjrzec z bliska
wylamana lotka wylotu powietrza po lewej stronie
Pozdroo

Lech - 30-04-2009, 22:56

Dzięki,
Faktycznie macie rację co do wgniecenia. Odnośnie lotki, to chyba częsta usterka, prawda? Chooper, sorry za moje "laictwo", ale nie wiem co to "atrapa pod maską w miejscu mocowania do pasa przedniego" ;) - możesz mnie doedukować? :) . Dzięki za sugestię odnośnie różnicy koloru (choć na moim monitorze nie mogę się tej wady dopatrzeć), zwrócę na to uwagę.
Na razie nikt mnie nie zniechęcił, więc pewnie skoczę zobaczyć ten egzemplarz.

Jeszcze raz dzięki!

MotyF - 30-04-2009, 23:21

Atrapa to srebrny plastik pomiędzy światłami ze znaczkiem 3 diamentów. Mocowanie to już wiesz gdzie jest. Prane auto z lewej strony (kierowca). Choć zawsze istnieje opcja złego światła. Ale tu na 90% coś miało z bokiem. Drzwi tylne jakby też źle spasowane (odcień pomijam).

PS. Czy ramki drzwi (szyb) stykające się nie powinny być czarne?
Choć zdjęcia słabe, to silnik na "wyżyłowany" wygląda. Sprawdź go na diagnostyce a będziesz miał pewność. Lepiej wyrzucić 100zł niż 10 000.

Lech - 30-04-2009, 23:34

Dzięki za atrapolekcję :) . MotyF , zastanawia mnie tylko, skoro był bity w lewy bok, to dlaczego właściciel umieścił zdjęcia tylko tego boku? Albo jest tak uczciwy, albo prawy bok wygląda gorzej ;) .
Chooper - 01-05-2009, 00:52

MotyF napisał/a:
PS. Czy ramki drzwi (szyb) stykające się nie powinny być czarne?

w srebrnych były w kolorze.

barthez2183 - 01-05-2009, 02:30

Chooper, ja mam srebrną,kumpel też ma srebrną i mamy czarne ramki,w ogóle większość jakie widziałem ma czarne.A co do tej to brak diamentów na tylnej klapie.
MotyF - 01-05-2009, 14:45

Ja też mam srebrną i ramki czarne, pierwszy raz widze w kolorze dlatego pisze/pytam.

Dlaczego foto 1 strony? Może faktycznie druga mniej ładna, może uczciwy i co najgorsze dał na zdjęciu a może się okazać, że auto bite nie było, tylko wyszła rdza i pomalowali, a kolor źle dobrany. Opcji jest wiele.

Lech - 07-05-2009, 16:38

Byłem, zobaczyłem, odpuściłem sobie. Zbyt wiele wad. Między innymi: coś bulgotało w okolicy silnika po jego włączeniu i przelewał się płyn chłodniczy - pewnie uszczelka pod głowicą była nieszczelna, szyba przednia z dziurą po kamyku plus pęknięcie na całą jej szerokość, kierowca palący, wnętrze opłakane.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Szukam dalej.
Pozdrawiam

[ Dodano: 13-05-2009, 10:56 ]
Cześć,

A co możecie powiedzieć o tej ofercie (poza tym, że mało zdjęć ;) )? Tym razem już GDI:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8671588

Dzięki za wszelkie uwagi!