To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Demontaz boczków dzwi

kenor18 - 03-05-2009, 13:19
Temat postu: Demontaz boczków dzwi
Witam mam problem z wkładką zamka w dżwiach w zwiazku z tym musze zdjac tapicerke z dzwi wszystko by było ok tylkonie mam pojecia jak zdemontowac korbke dzwi ??prosze o pomoc :shock:
Tresh - 03-05-2009, 14:13

Pod korbką masz zawleczke, na calej objetosci tego kóleczka z pod korbki, bo to jest korbka, taki talerzyk jakby i miedzy tam jest ta zawleczka... jest bardzo trudna do wyjecia ale musisz probowac...nawet uzyc toroche sily. Tydzien temu rpzerabialem ten etmat jak mi drucik od zamykania wyskoczyl z klamki i nei dalo sie drzwi otworzyc. Kupa smiechu ogolnie jak wszedzie wspadalem i wysiadalem prawą stroną... ...prawie jak w Japonii :D

[ Dodano: 03-05-2009, 14:16 ]
...zaponialem dodac, ze odpowiednim narzedziem do tego bedzie płaski sróbokret

kenor18 - 03-05-2009, 14:52

Dzieki bardzo jutro nappisze czy mi sie udało
rus_one - 04-05-2009, 08:58

google sie kłania ;) pierwszy z brzegu- co porawda vectra, ale to tak samo:

a tego nie sprawdzałem, ale chyba lepszy sposób-

Cytat:
A moze by tak prosciej ? jakas sciereczke wsadzic za korbke i przeciagnac ja wokol tejze- jak poczujemy opor to delikatnie ciagniemy... u mnie dziala za kazdym razem.
[/quote]
brodzky - 04-05-2009, 23:18

Dżizas! Drzwi, śrubokręt :!: :!:

Co do korbek - mocno pociagnac i wyskocza. Zawleczka jest troche bardzo schowana i srubokret nie pomoze. Chyba, ze magik jestes ale mnie sie nie udalo (musialby miec zagiety koniuszek). Trzeba naprawde mocno pociagnac zeby zeszlo ale da sie. Pierwszy raz u pasazera sciagnalem w minutke, u kierowcy trzymalo sie 10 minut i palce opuchniete pozniej mialem :P

Drzwi!

kenor18 - 05-05-2009, 10:57

Dałemjuz sobie radedzieki za pomoc wziołem z piwnicy szpikujec i zagiołem przy końcówce zaczepiłem o ten zatrzask i wyskoczyło. Dziki za pomoc
szkodnik - 15-05-2009, 08:56

co jeszcze trzeba zdemontować oprócz tej korbki by zdjąć tapicerkę? czy są jakieś śruby do odkręcenia, zaczepy?? muszę wymienić lusterko (całe elektryczne) i mam na to bardzo mało czasu dlatego chciałbym uniknąć niespodzianek i uszkodzeń wynikających z pośpiechu.
brodzky - 15-05-2009, 11:46

1. malutka srubka na tapicerce pod zaslepka w okolicy lusterka (chowa sie gdy zamykasz drzwi)
2. Srubka pod okragla zaslepka w okolicy uchwyt do zamykania - korbka
3. dwie srubki pod uchwytem do zamykania
4. zdjac korbke
5. wyjac uchwyt (do gory)
6. zdjac zapicerke (na zatraskach z tylu i na dole)
7. odkrecic plastik zakrywajacy lusterko (ten czarny)
8. odkrecic lusterko (3x nakretka 10)
9. odlaczyc przewod
10. zlozyc

mi zajmuje to ok 10-15 minut gdy nie ma problemu z korbka