[92-96]Colt CA0 - [CA0 1.6] Silnik gaśnie podczas jazdy!!!
whisky6666 - 06-05-2009, 19:32 Temat postu: [CA0 1.6] Silnik gaśnie podczas jazdy!!! witam,
od wczoraj mam problem z silnikiem, jak narazie auto mi zgasło 3 razy na drodze, łacznie pokonałem moze z 60 km. wczoraj 1 raz i dzis 2 razy gdy wracałem z pracy podczas deszczu. Później normalnie odpala jakby nic sie nie stało. Martwie sie i niewiem o co chodzi. I dodam ze kiedy to sie działo auto jezdziło na gazie. Pewnie powiecie zebym przełączył na benzyne i jezdził dopuki nie zgaśnie, ale na benzyne nie wyrobie, bo moze sie okazac ze gasnie nieregularnie, niezaleznie od kilometrów.wiec jak ktos ma jakis pomosł to prosze o wypowiedz.
[ Dodano: 06-05-2009, 21:07 ]
wkurzony tą całą sytuacją musiałęm isc dogłebnie zobaczyc auto i znalezdzc przyczyne. Moze dokładnej przyczyn nie nalazłem ale wiem wiecej jak to wygląda kiedy gasnie. woda w tym przypadku mam chyba najmniejsze znaczenie ponewaz wygląda to nastepująco: gdy wchodze na obroty rzedu 4-5-6 tys obrotów i nagle spuszczam gaz zeby np zmienic bieg, obroty spadają gwałtownie i na samym początku nie ustawiają sie na poziomie ok. 1000ob/min tylko schodzą jeszcze nizej na obroty koło 400obr/min wtedy auto z ledwoscią potrafi wzbic sie na obroty rzędu 1000 na min. i w tym krytycznym momencie niekiedy silnik nie potrafi dociągnąc wyzej obrotów, gaśnie. ale dlaczego? dlaczego odrazu po puszczeniu gazu z wys obrotów nie schodzi na te domyslne 1000obr?
Anonymous - 07-05-2009, 00:49
u mnie to była kwestia wtyczki od krokowca(luźny kabel). Możesz sprawdzić samego krokowca, ew przeczyścić, albo spróbowac nauczyć auto wolnych obrotów.Wszystko znajdziesz na forum, dział FAQ dośc obszerny dla CA0
Co do ewentualnych związków z gazem to niestety nie moja bajka
emilok - 07-05-2009, 08:54 Temat postu: Re: [CA0 1.6] Silnik gaśnie podczas jazdy!!!
whisky6666 napisał/a: | wygląda to nastepująco: gdy wchodze na obroty rzedu 4-5-6 tys obrotów i nagle spuszczam gaz zeby np zmienic bieg, obroty spadają gwałtownie i na samym początku nie ustawiają sie na poziomie ok. 1000ob/min tylko schodzą jeszcze nizej na obroty koło 400obr/min wtedy auto z ledwoscią potrafi wzbic sie na obroty rzędu 1000 na min. i w tym krytycznym momencie niekiedy silnik nie potrafi dociągnąc wyzej obrotów, gaśnie. ale dlaczego? dlaczego odrazu po puszczeniu gazu z wys obrotów nie schodzi na te domyslne 1000obr? |
Może dostaje za dużo powietrza i go dławi, dość częsty objaw przy gazie II generacji i nie do końca właściwej regulacji instalacji. U mnie jest podobnie, tzn jak się nie rozgrzeje na maksa to nie łapie ~1000 obr na luzie i lecą one na łeb na szyje, ale ja to obszedłem tak że zmieniam biegi szybciej aby silnik nie zdążył spaść z obrotów poniżej newralgicznej granicy. Po jakichś 10-15 km jest już lepiej.
whisky6666 - 08-05-2009, 09:25
mi sie wydaje ze to jest kwestia regulacji gazu i wymiana filtrów. w najblizszym czasie to zrealizuje.
|
|
|