Komputery, RTV, AGD, Komorki - Problem z kompem
JCH - 26-07-2006, 11:00 Temat postu: Problem z kompem Problem jest następujący:
Komputer to notebook Fijitsu-Siemens Amilo PRO V8010 i po starcie systemu nie uruchamia się samoczynnie karta WLAN. Trzeba pstryknąć z klawisza aby ją włączyć. Może nie byłoby to tak uciążliwe ale jakoś nie zawsze po włączeniu klawiszem karta się faktycznie uruchamia.
Znalzałem na stronach Fujitsu opis tego problemu http://www.fujitsu-siemens.com/support/hints.html
Description:
In the BIOS the default setting for the WLAN card is enabled, but the WLAN connection is not established after boot process. Only if you switch the WLAN card/antenna off and on again using the WLAN button, the connection is beeing established.
Another possibility is to use the "repair" option in the "wireless connection status"
Solution:
To solve this issue please update the BIOS of your Amilo Pro V2000 up to Version R01-S0Y or newer. Please find all available files for download below:
Pobrałem poprawkę BIOS Windows Flash jednak coś nie bardzo się chce zainstalować. Nie wiem, może to nie ta .... Czy poprawkę do BIOS-u instaluje się jakoś inaczej
A może macie jeszcze jakieś inne pomysły
akbi - 26-07-2006, 11:03
Czy masz tak za każdym razem, że nie włącza Ci się karta, czy co jakiś czas??
JCH - 26-07-2006, 11:11
akbi napisał/a: | Czy masz tak za każdym razem, że nie włącza Ci się karta, czy co jakiś czas?? | Po starcie systemu karta nie włącza się w ogóle - tak jest za każdym razem.
Natomiast z klawisza (Fn+F12) czasem włączy się za pierwszym a często za 3-4 razem.
akbi - 26-07-2006, 11:13
Ja mam u siebie taki sofcik jak "ePower Management" i jeśli tam w danym schemacie uruchomienia (np gdy laptopa uruchamiasz na baterii) mam wyłaczoną kartę WLAN to podczas startu Windowsa ona mi się nie uruchamia i muszę recznie ją właczać. Podobnie można coś takiego ustawić dla normalnej pracy laptopa - tzn pracującego na zasilaniu.
Sprawdź Jacek, może masz w takim prgramiku ją poprostu wyłączoną.
|
|
|