To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS ALL] Obrazkowe MANUALE - propozycja

Anonymous - 07-05-2009, 22:55
Temat postu: [MSS ALL] Obrazkowe MANUALE - propozycja
Mam taki pomysł.
Bardzo pomocne są instrukcje "serwisowe" z opisem oraz ZDJĘCIAMI.

Nasze doświadczenia w tematach wymiany, regeneracji, przeróbek oraz napraw podzespołów. Z tego co zauważyłem to forumowicze są bardzo pomocni ale czasem bez typowych manuali (opisów łopatologicznych) po prostu się nie da. Głównym problemem jest umieszczanie fotek na forum i tu właśnie wchodzi mój pomysł:

Jeśli ktoś by chciał podzielić się swoimi pomysłami, przeżyciami lub udokumentować swoją pracę - jednocześnie udostępniając to pozostałym forumowiczom to służę przestrzenią dyskową na "swoim" serwerze.

Może to jest niesprawiedliwe i dyskryminujące ale na początek (aby określić zainteresowanie tematem) chciałbym ograniczyć temat do działu (MSS) Mitsubishi Space Stara

cns80 - 08-05-2009, 08:06

Po pierwsze przenoszę z technicznego do ogólnego.
Po drugie jestem przeciwny "twojej przestrzeni dyskowej", bo jak Ci dysk padnie to wszystko diabli wezmą. Od tego są fotosiki i inne tego typu portale :) Tam zawartość będzie bezpieczniejsza.

Anonymous - 08-05-2009, 08:42

no i po temacie :-)
cns80 - 08-05-2009, 08:51

Dlaczego ?

Możesz robić manuale i zmobilizować innych żeby też robili. Tylko niech to będzie w ogólnie dostepnym miejscu i na serwerze, który raczej nie padnie. Twój dysk nie daje takiej pewności ;) Poza tym co się z tym stanie gdy zmienisz auto na inną markę lub gdy przestaniesz się udzielać na forum ? Razem z Tobą zniknie cała dokumentacja :( Oczywiście Ci tego nie życzę i nie prorokuję, ale różnie w życiu bywa.

Anonymous - 08-05-2009, 09:08

W sumie macie rację - można by założyć oddzielny dział do tego - łatwiej by się szukało i oglądało co nowego forumowicze wstawili
JCH - 08-05-2009, 10:35

bazkomp napisał/a:
można by założyć oddzielny dział do tego
Nie ma sensu nowego działu. Wystarczy w technicznym odpowiednio nazywając temat - przepraszam za banał:
MSS - Wymiana koła ;)
Z czasem można będzie zrobić FAQ z linkami do tych tematów.

cns80 - 08-05-2009, 11:11

JCH napisał/a:
Z czasem można będzie zrobić FAQ z linkami do tych tematów.
Dokładnie. Tak jest np. w dziale Colta.

No ale zamiast czepiać się formy, to wolałbym zobaczyć treść ;)

Anonymous - 08-05-2009, 11:28

no to w weekend postaram się zrobić manuala w temacie sprawdzenia ustawienia rozrządu - musze to zrobić i to może być początek :-) - na razie to pierwsza próba była nie udana ale jak pogoda dopisze to będzie MSS - Sprawdzenie ustawień rozrządu