Outlander II GEN Techniczne - Kluczyk do Outlandera II
dab - 06-05-2009, 23:10
zbyszko_orzech napisał/a: |
pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany ) |
Hej Zbyszko, takie male pytanie, masz te Specjalna wersje, powiedz jaki masz klucz do outka? Ta wersja nie ma tego systemu automatycznego sterowania zamkami a ciekawy jestem czy tym samym dali jakis inny kluczyk? Czy jest podobnie jak np w Audi skladany jak scyzoryk?
zbyszko_orzech - 07-05-2009, 15:29
dab napisał/a: | zbyszko_orzech napisał/a: |
pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany ) |
Hej Zbyszko, takie male pytanie, masz te Specjalna wersje, powiedz jaki masz klucz do outka? Ta wersja nie ma tego systemu automatycznego sterowania zamkami a ciekawy jestem czy tym samym dali jakis inny kluczyk? Czy jest podobnie jak np w Audi skladany jak scyzoryk? |
Cześć:) Klucz jak klucz normalny z pilotem na dwa guziki ( lock i unlock ) i diodą pośrodku z drugiej strony chromowany znaczek mitsubishi ( trzy diamenty )
Nic z tych rzeczy typu scyzoryk i inne bajery. cos takiego jak na zdieciu
jachupda - 07-05-2009, 16:20
W modelach SE jest kluczyk jak na zdjeciu bo nie ma tzw zblizeniowego systemu czy jak go tam nazwac a w Instyle i intense+ jest scyzoryk i system zblizeniowy o ile pamietam bo jeszcze nie odebralem swojego Outka bo czekam na kratke.
rezon - 07-05-2009, 17:42
jachupda napisał/a: | Instyle i intense+ jest scyzoryk | nie jest to scyzoryk podobny do kluczyków VW tylko kluczyk wsuwany w obudowę pilota. System bezkluczykowy to fajna sprawa - nie jest w seryjnym wyposażeniu nawet w bardzo mocno wypasionej wersji Q7, a tu proszę - nawet INT+ w serii., żeby jeszcze tak pneumatyczny i regulowany zawias, silnik V8, wyciszenie, system bluetooth działający praktycznie ze wszystkimi typami telefonów bez opóźnienia i wyświetlający kontakty. Ale się rozmarzyłem po przejażdżce Q7 4.2 V8, oprócz kluczyka i ceny tylko zużycie paliwa i pojemność bagażnika (zadziwiająco mały) mi nie odpowiadała.
dab - 07-05-2009, 17:48
szkoda ze nie jest to jak u VW...ale coz..wszystkiego miec nie mozna
dzieki
chyba ze mozna dokupic sobie taki i go zaprogramowac? ale pewnie by kosztowalo kosmicznie...
jachupda - 07-05-2009, 18:05
rezon napisał/a: | jachupda napisał/a: | Instyle i intense+ jest scyzoryk | nie jest to scyzoryk podobny do kluczyków VW tylko kluczyk wsuwany w obudowę pilota. System bezkluczykowy to fajna sprawa - nie jest w seryjnym wyposażeniu nawet w bardzo mocno wypasionej wersji Q7, a tu proszę - nawet INT+ w serii., żeby jeszcze tak pneumatyczny i regulowany zawias, silnik V8, wyciszenie, system bluetooth działający praktycznie ze wszystkimi typami telefonów bez opóźnienia i wyświetlający kontakty. Ale się rozmarzyłem po przejażdżce Q7 4.2 V8, oprócz kluczyka i ceny tylko zużycie paliwa i pojemność bagażnika (zadziwiająco mały) mi nie odpowiadała. |
Masz racje to nie jest scyzotyk teraz sobie przypominam, ale patent i tak fajny.
Co do Q7 to widzialem w necie testy lekko terenoowe Q7 i powiem ze nie wyglada to zbyt ciekawie. Jak znajde wkleje linka.
Jak juz wspomniales o BT jak on sie sprawuje w Outkach ??
rezon - 07-05-2009, 18:39
było o tym na forum kilka razy - zawsze łączy z kilkusekundowym opóźnieniem, więc pierwsze to usłyszysz to jest zawsze HALO! - od osoby, która odbiera telefon i przez kilka sekund nic nie słyszy. Nie wiem jak jest w samochodach z MMC i navi, ale std bluetooth nie pobiera kontaktów z twojego telefonu, nie wyświetla więc kto dzwoni, a jedynie numer dzwoniącego. Przełączanie podłączonego do niego telefonu (jak są dwa wewnątrz samochodu) to droga przez mękę - wymaga wejścia do menu. Nauka rozpoznawania głosu wymaga kilkunastu minut na postoju, a i tak wybranie cyfry dwa będzie wymagało wielkich umiejętności lingwistycznych. Nie wiem czy jest na forum ktoś kto zapisał więcej niż 5 numerów do pamięci mitsu blue. Na plus - przyzwoita jakość dźwięku i sterowanie na kierownicy - niestety wyczerpałem listę. W octavii mam zamontowany blue SE z wyświetlaczem - bije ori mitsu pod każdym względem (jakości dźwięku, wygody użytkowania, itp.) za wyjątkiem konieczności dodatkowego montażu.
we wspomnianym Q7 wybieranie z pobranej listy za pomocą joysticka to poezja w porównaniu do Mitsu blue, ale to jakby nie popatrzeć cenowo trzy Outlandery
Hiszpan - 07-05-2009, 23:42
Żeby się dowiedzieć więcej poczytaj ten temat
Nawiasem mówiąc, dzisiaj po raz kolejny musiałem parować telefon, bo go BT po prostu zgubił.
Tak czy siak, kupując Pajero dokupię zestaw głośnomówiący Nokii z ekranem i będę maił święty spokój.
sailax - 08-05-2009, 10:26
powracając do tematu kluczyka... W Instyle jest taka gruba karta i w nią wchodzi mało elegancki płaski kluczyk (tak dla bezpieczeństwa jakby misiek odmówił posługi) system się sprawdza i jest wygodny w użyciu...
gal8 - 14-07-2009, 19:43
W wersji Instyle jest gruba karta i w nią wchodzi płaski kluczyk tylko co zrobić jak się to wszystko razem zgubi czy można tą karte gdzieś dorobić?
tomekrvf - 14-07-2009, 22:37
gal8 napisał/a: | czy można tą karte gdzieś dorobić? |
W ASO
tadzio - 27-09-2009, 19:36
Witam. Mam pytanko czy któryś z kolegów jeżdżący Outlanderem II 3l 2007 ze stanów robił coś z lusterkami aby grzały bo w moim nie są chyba podgrzewane. Pozdrawiam
Hiszpan - 27-09-2009, 21:31
tadzio, poczytaj ten temat, a dużo Ci się wyjaśni.
Pozdrawiam
tadzio - 28-09-2009, 10:27
Hiszpan napisał/a: | tadzio, poczytaj ten temat, a dużo Ci się wyjaśni.
Pozdrawiam |
Dzięki za podpowiec
altar3 - 18-01-2010, 18:50
witam wszystkich jestem nowym uczestnikiem i potrzebuje pomocy a mianowicie dzisiaj zostawiłem otwarte auto pod domem i wruciłem po paru minutach, ale jak wsiadłem do auta niestety niemogłem go odpalić bo komputer pisze KEY MISING i nic nie moge zroibić nawet zamknąć drzwi z pilota, kluczyk jest typu bezdotykowego zwykłym kluczykiem metalowym odpala ale zaraz gaśnie, niewiem co się stało nikt nie grzebał ani w pilocie ani w aucie więc nic nie rozumiem. Bateria w pilocie była wymieniana ale nic nie dało, co się mogło stać i jak to naprawić? prosze o pomoc
|
|
|