To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - Schemat instalacji klimatyzacji

Anonymous - 09-05-2009, 19:26
Temat postu: Schemat instalacji klimatyzacji
Witam jak w temacie poszukuje schematu instalacji elektrycznej do naszych Galantów panowie albo z innych z naszego rocznika. Chcę podłączyć się pod kostkę w okolicach chłodnicy mam już końcówkę tylko nie bardzo wiem jak połączyć kabelki - wiem że czarny odpowiada za prąd czerwono-żółty uruchamia kompresor ale niestety pozostałe 3 nie bardzo wiem jak podłączyć a jest aż 16 możliwych kombinacji - nie chcę nic uszkodzić stąd potrzebny schemat i prośba o pomoc
Frost - 11-05-2009, 09:28

Ja mam taki schemat, ale to jest masakrycznie wiele informacji, ja ogólenie sie nie lapie w tym wcale co tam do czego. Ewentualnie powiedz co i jak i gdzie można sie do tego dostać, jak nie ma dużo rozbierania to może prościej będzie jak się w swoim luknie gdzie co idzie. A co robiłeś ze sprężarką ??

[ Dodano: 11-05-2009, 10:50 ]
Podaj maila to Ci prześle schemat układu elektrycznego, tam również jest schemat klimy do Galanta Mam to akórat w robocie na kompie w pdf-ie.

Anonymous - 11-05-2009, 14:45

frost83 napisał/a:
A co robiłeś ze sprężarką ??

Już jak go kupiłem 3 latka temu coś tam było kombinowane i kabelki były wpięte na nieoryginalnej kostce aż któreś zimy się rozleciało. Udało mi się złapać oryginalną kostkę - stąd możliwość podłączenia ale bez schematu cienko. Spokojnie mój elektryk wyczyta z tego schematu wszystko co potrzebne i będzie wreszcie wiało bo w Łodzi ostatnio pogoda jak w Los Angeles ;) Podesłałem Ci wiadomość - Pozdrawiam

Frost - 11-05-2009, 15:12

Przesłałem Ci juz na maila cały schemat klimy i duuuuużo więcej. Ja osobiście nic z niego nie kumam :D Plik spory to troche może iśc 2,12MB
Anonymous - 11-05-2009, 17:42

Dzięki schemat już dostałem właśnie o to chodziło bardzo mi pomogłeś. Gdybyś kiedyś czegoś potrzebował chętnie pomogę. Pozdrawiam

[ Dodano: 13-05-2009, 14:53 ]
Dodatkowe schematy, które mi podesłałeś ostatecznie rozwiązały sprawę, udało się wszystko zebrać w jedną całość i klima działa !!! Dzięki za dodatkową pomoc Frost Pozdrawiam