[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Silnik
azazell - 11-05-2009, 14:50 Temat postu: [CJ1A 1.3] Silnik Witam, mam taką sprawę.
Jakiś czas temu, około 1.5 miesiąca temu, zauważyłem, że mój colt osłabł, jedynka jest taka, ze dorożki mają lepszy start. Później jest już ok, 2 do polowy obrotów też zamula ale póżniej już rwie. Poza tym, ostatnio cięzko było go wyczuć, szarpał, i chodziła dość głośno i jakoś tak wolno na luzie i małych obrotach, wręcz jak diesel. Jakoś jeździłem, ale dziś przy predkości 120 jak puściłem gaz na 5 biegu i samochód zaczął hamować silnikiem zapaliła się check engine , to samo działo się już później na niższych biegach, w momencie, gdy dodawałem gazu kontrolka gasła. Podczas postoju na światłach i ruszaniu spd nich było to samo. Macie jakiś pomysł? Paliwo lejś w zasadzie tylko V-Power z Shell'a.
Marcin-Krak - 11-05-2009, 18:33
Zastanawia mnie to CE - dlatego jak na razie temat zostawiam
Alena dobry początek:
- sprawdź kable WN, świece,
- kopułka i palec też do sprawdzenia,
- zapłon ustawiałeś
azazell - 11-05-2009, 19:18
W zaołonie nic nie było grzebane, w zasadzie od momentu jak go kupiłem pół roku temu, śmigałem bezz zaglądania do środka. Tyle co na start wymieniłem rozrząd, filtry i olej. Gdzieś dwa tygodnie temu sprawdzałem świece i te były ok, CE nie pali się cały czas, zapala się i gaśnie. Zapala sie głównie przy hamowaniu silnikiem.
cyganz - 11-05-2009, 23:28
pojedz na komputer
azazell - 12-05-2009, 22:44
już nic nie kumam,
Dziś wsiadłem do micha, odpaliłem, żdna CE się nie zapaliła, zrobiłem więc rundkę po mieście, światła, korki, ogólnie dużo hamowania i ruszania, nic, śmigal jak szalony, żadnego rwania, szarpania czy mulenia, jechal jak pszczółka.
Co do licha? Chyba się wystraszył reanimacji
mastertoja - 15-05-2009, 14:13
Zczytaj błąd z CU, to cię naprowadzi.
|
|
|