To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Jak wyjąć przegub ze skrzyni.?????

smoltrix - 11-05-2009, 17:07
Temat postu: [CA1A 1.3] Jak wyjąć przegub ze skrzyni.?????
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Colta 1.3 cao i mam dosyć poważna awarie.
Wczoraj kiedy jechałem do domu coś zaczęło walić w lewym kole. Podejrzewam ze to przegub stukanie jest bardzo silne na wszystkich biegach i na luzie stuka niezaleznie czy koła są skręcone czy proste.

Dziś wyjąłem półośkę z piastą. W trakcie wyciągania od strony skrzyni wyszła mi tylko jedna część przegubu a druga nie chce wyjść niech ktoś mi powie jak to jest zrobione i czy zeby wyciągnąć drugą cześć trzeba wyciągać skrzynie???????????

pawela - 11-05-2009, 17:42

z tego co zrozumiałem to części przegubu z manszetą zostałą Ci w rękach, a część w skrzyni?
Bierzesz łom lub przecinak i podważasz przegub o skrzynie - musi wyjść, tam robił mój mechanik, tak robiłem i ja. Przegub siedzi w skrzyni na frezie zabezpieczonym małą zawleczką, więc 50cm łoma/przecinaka da radę ;)
A i uważaj, bo z mechanizmu różnicowego poleje się nieco oleju - najlepsza okazja na wymianę oleju w skrzyni.
Wchodzi 1.8 lita oleju 17W85 lub 75W90 klasy GL4

kartomaniak gti - 11-05-2009, 18:31

valvoline 75W90 dura blend- ja mam taki i jest gicior. proponowałbym też najpierw spuścic stary olej przed wyjęciem półośki
smoltrix - 12-05-2009, 20:07

Dzięki chłopaki pomogło... i jak zwykle bez młota nie robota :badgrin: A no i wiadomości poglądowe przegub wewnętrzny z 2 letnią gwarancją 225zl