To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Brak światła pozycyjnego lewego

kodus - 12-05-2009, 22:24
Temat postu: [C62A 1.5] Brak światła pozycyjnego lewego
Od nie dawna jestem dumnym posiadaczem Lancera z roku 1992 z silnikiem 1,5 12V nadwozie Hatchback. Szukam schematów instalacji elektrycznej, lub pomocy w zlokalizowaniu zwarcia. Jak je znaleźć i jak szukać jak idą przewody i gdzie są wtyczki ktore pozwolą na zlokalizowanie miejsca zwarcia. W ostateczności prosze o namiary na elektryka z okolicy Zielonej Góry który podoła takiemu zadaniu.

Pozdrawiam Łukasz

tomusn - 12-05-2009, 22:33

w dziale FAQ jest Electric Manual C50/C60
poszukaj

Anonymous - 14-05-2009, 09:34

u mnie zwarcie robiło radio i też nie miałem lewej pozycji ale również podświetlenia deski a w mirażu przełącznik świateł robił mi zwarcie ;)
mcdrive - 26-07-2009, 16:38

ja mam to samo ale prawa pozycja z przodu mi sie niepali.
Maretzky85 - 26-07-2009, 22:47

Mi też radio robiło zwarcie z tym, że ja nie miałem prawej pozycji w galu. Wiązka radiowa była przecięta i musiałem kombinować, okazało się, że jeden kabelek był masą przy wyłączonych światłach, a po włączeniu coś zasilał i robiło się zwarcie. Czy jakoś tak ;)
W każdym razie podłączenie radia to dobry początek na sprawdzanie.

eteropczyk - 27-07-2009, 07:36

4dni temu przestało świecić mi lewe mijania... jak się dobrałem do tego okazało się, że żarówka jest cała... nagle przestało też świecić lewe postojowe - tym razem żarówka była przepalona.

Lewe mijania naprawiłem poprzez przeczyszczenie styków w kostce do której wchodził halogen (cienki śrubokręt i trochę WD 40)