Carisma - Techniczne - Wentylator od klimatyzacji
magik02 - 16-05-2009, 15:44 Temat postu: Wentylator od klimatyzacji Witam mam padnięty wentylator od klimy i muszę go wymienić, czy można się do niego dobrać bez demontowania przedniego zderzaka, robił może ktoś już taką wymianę, cari 1,9 td 98r.
kielurkk - 17-05-2009, 21:52
podłączam się do tematu bo też muszę wymontować go bo mi pękła obudowa na jednym zaczepie i drży jak się kręci a zderzaka mi się nie chce demntować zwłaszcza że chciałem wymontować wentylator i jeździć parę dni bez niego zanim nie poprawie pęknięcia. Gdyby gril nie był przykręcony do zderzaka to by pewnie wyszedł w górę...
matmedia - 22-08-2009, 13:50
Można, wystarczy zdjąć z zaczepów i odkręcić chłodnicę, podnosisz ją do góry i masz elegancki dostęp do obydwóch wiatraków. Pozdrawiam.
Moomin - 22-08-2009, 13:55 Temat postu: Re: Wentylator od klimatyzacji
magik02 napisał/a: | Witam mam padnięty wentylator od klimy i muszę go wymienić, czy można się do niego dobrać bez demontowania przedniego zderzaka, robił może ktoś już taką wymianę, cari 1,9 td 98r. |
A sprawdziłeś przekaźniki pod maską? Bo może to wcale nie wentylator. Ja wymieniłem, a potem się okazało, że to przekaźnik nie działał. Już dwa razy je wymieniałem.
|
|
|