Carisma - Techniczne - carisma 1.9 td chip i opony
kiernos - 16-05-2009, 20:27 Temat postu: carisma 1.9 td chip i opony witam dawa pytanka za jednym zamachem
czy chipował kiedys ktos carisme w dieselku? jezeli tak to gdzie i jakie sa efekty
albo moze ktos zna kogos kto sie tym zajmuje?:D pytałem juz w wielu serwisach ale nikt nie chce sie podjąć....
teraz pytanko nr 2 mam opony 205/45/16 i mam takie pytanko wejda przykładowo o takich parametrach opony na te felgi ? 215/55/16? felga jest et42
z góry dziekuje za podpowiedzi
siwyV40 - 17-05-2009, 06:45
kiernos napisał/a: | witam dawa pytanka za jednym zamachem
czy chipował kiedys ktos carisme w dieselku? jezeli tak to gdzie i jakie sa efekty
albo moze ktos zna kogos kto sie tym zajmuje?:D pytałem juz w wielu serwisach ale nikt nie chce sie podjąć.... |
Rozumiem przez ten skrót TD że masz takiego samego starego turbodiesla jak ja więc o komputerze zapomnij - posiadamy jednostke sterującą ale tylko przestawiaczem dynamicznego kąta wtrysku. Tu z komputeraz to się kasuje błędy ABS i poduszki
Jak masz zdrowy silnik to pompe lucas-a mozna troszke na wydatku podnieść i ciśnienia z turbosprężarki dożucić do tego i wyjdzie kilka koni więcej.
|
|
|